Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubrzana akcija

Šri Lanka nastavlja napade na tamilske tigrove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šrilanski vojnici ušli su u posljednje uporište tamilskih tigrova u utorak, a broj ljudi koji bježe od sukoba, i koji su ostali odsječeni u obalnom pojasu, narastao je na 52.000, priopćila je vojska.

Operacija je ubrzana jer je istekao rok koji je odredila vojska za predaju pobunjenika, pripadnika Tigrova za oslobođenje tamilskog Eelama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šri Lanka Pobunjenici ostali bez oba zrakoplova Slika nije dostupna UNICEF odlučio reagirati Tamilski tigrovi novače sve više djece u svoje redove

LTTE je nekoliko sati nakon roka, koji je istekao u podne po lokalnom vremenu, priopćio da ne pomišlja na predaju. 'LTTE se nikada neće predati. Borit ćemo se i vjerujemo da ćemo pobijediti uz pomoć tamilskog naroda', rekao je za Reuters Seevarantham Puleedevan, glavni tajnik mirovnog tajništva LTTE-a.

Međunarodni odbor Crvenog križa upozorio je da je stanje stravično i pozvao obje strane da spriječe nove masovne žrtve među civilima. Po ICRC-u, stotine civila su ubijene u zadnjih 48 sati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene