Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na idućem skupu čelnika Europske unije i zemalja zapadnog Balkana bit će i Srbija i Kosovo, rekao je Miguel Angel Moratinos, ministar vanjskih poslova Španjolske koja predsjeda EU-om.


'Mislim da ćemo uspjeti u tome da svi budu nazočni, poštujući sve osjetljive odnose i međunarodni legalitet', rekao je Miguel Angel Moratinos u Bruxellesu na marginama sastanka s njegovim kolegama iz EU-a. Španjolsko predsjedništvo EU-a planira održati sastanak zemalja regije u Sarajevu krajem svibnja ili početkom lipnja. 'Još moramo odrediti konačni datum', rekao je Moratinos.

Vezani članci Aleksandar Vulin, Gordan Grlić Radman Vulin žestoko napao hrvatskog šefa diplomacije: ''Na to može odgovoriti samo medicina" Ivan Turudić, sudac Visokog kaznenog suda Suci za koje SOA utvrdi da su sigurnosni problem i dalje - rade: "Mogu biti na odjelima gdje se odlučuje o stotinama milijuna kuna"

On nije podrobnije rekao kako planira prevladati organizacijske teškoće koje proizlaze iz spora Srbije i Kosova. Srbija ne želi sudjelovati na konferencijama na kojima je Kosovo predstavljeno kao neovisna država. Moratinos će vjerojatno imati i teškoća u odnosima s predstavnicima Kosova jer je Španjolska jedna od samo pet zemalja EU-a koje nisu priznale Kosovo kao neovisnu državu, navodi njemačka agencija DPA. (Hina)