Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oteti iz Mariupolja

Na Putinovu propagandnom koncertu ukrajinska djeca morala zahvaliti ruskoj vojsci, koja im je prethodno ubila majku

Patriotski koncert u Moskvi
Patriotski koncert u Moskvi Foto: Afp
Na propagandnom koncertu u Moskvi dvoje ukrajinske djeca moralo je zahvaliti ruskoj vojsci, koja im je ranije u granatiranju Mariupolja ubila majku.

Na propagandnom koncertu održanom 22. veljače u Moskvi prikazano je i dvoje otete ukrajinske djece, koja su tom prigodom morala zahvaliti ruskoj vojsci. Ista ta vojska ubila je njihovu majku tijekom granatiranja Mariupolja, izvijestila je nezavisna ruska medijska kuća Important Stories, a prenosi Kyiv Independant.

15-godišnja Ana Naumenko natjerana je da zahvali ruskom borcu Juriju Gagarinu što ju je "spasio" iz Mariupolja.

Pročitajte i ovo Posljedice rata u Ukrajini: Ilustracija - 2 godinu dana rata VIDEO Pogledajte posljedice invazije na Ukrajinu i dosadašnji tijek ruskih napada

Gagarin je predstavljen kao spasitelj 367 djece iz grada koji je gotovo potpuno uništen ruskim bombardiranjem u prvoj polovici 2022. 

Mediji su izvijestili da se ukrajinska obitelj najprije skrivala od ruskog granatiranja u kulturnom centru u Mariupolju, a zatim u administrativnoj zgradi. Majka Olga ubijena je u travnju. Rođak Olgina supruga za nezavisni ukrajinski mediji ispričao je kako je Ani dodijeljen čuvar, dok je njezina sestra Karolina ostala s njihovim ocem, a brat Danilo s bakom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Manifest za mir VIDEO Na prosvjedu u Berlinu se tražio prekid isporuke oružja Ukrajini: "Pregovarajmo i spriječimo rat do iznemoglosti"

Ukrajinska vladina web-stranica Children of War procjenjuje da je 16.000 ukrajinske djece oteto u Rusiju od početka invazije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene