Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukobi trajali cijelu noć

Desničari bacali boce s vodom i baklje na migrante, a onda se potukli s anarhistima koji su ih spašavali

Prosvjed migranata na Lezbosu (Foto: AFP)
Prosvjed migranata na Lezbosu (Foto: AFP) Foto: Afp
Više od desetak migranata i izbjeglica, većinom afganistanskih državljana, ozlijeđeno je u noći s nedjelje na ponedjeljak nakon sukoba sa skupinom krajnje desnice na otoku Lezbosu, navodi policija.

Sukobi su počeli u nedjelju navečer nakon što je skupina krajnje desnice "Patriotski pokret" pozvala na okupljanje ispred glavnog trga u Mitileni, središtu otoka, gdje je od utorka kampiralo skoro 200 Afganistanaca s obiteljima u znak prosvjeda protiv bijednih uvjeta boravka na otoku.

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija u Albaniji U stravičnoj nesreći osam ljudi poginulo: Automobil jurio 200 km/sat i sletio u rijeku Potraga za migrantima - 4 Velika potraga Kaos i beznađe na moru u Grčkoj: Na potonulom brodu bilo je i stotinjak djece

Usprkos naporima policije da kontrolira situaciju, skupina krajnje desnice bacala je boce s vodom i baklje te je lakše ozlijedila više od desetak Afganistanaca koji su prebačeni u bolnicu, po prvim informacijama policije.

Sukobi su trajali čitavu noć i prerasli u tučnjavu između krajnje desnice i anarhista koji su došli spasiti migrante.

Policija je bacala suzavac kako bi rastjerala gomilu i evakuirala trg gdje su bili migranti, primorani vratiti se u prihvatne centre na otoku. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene