Obavijesti Video Pretražite Navigacija
poljska, afganistan, kosovo

Na birališta izašli i hrvatski vojnici u mirovnim operacijama i misijama

Pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske na službi u mirovnim operacijama i misijama u inozemstvu, u nedjelju glasaju na hrvatskim predsjedničkim izborima na biračkim mjestima sukladno Zakonu o izboru Predsjednika RH, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Pripadnici 5.HRVCON-a NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (enhanced Forward Presence – eFP) u Republici Poljskoj glasaju na biračkom mjestu u vojarni “Bemowo Piskie”, Bemowo Piskie.

Pripadnici 11. HRVCON-a u misiji potpore miru Odlučna potpora (Resolute Support – RS) u Islamskoj republici Afganistan glasaju na biračkim mjestima u kampu Gibson u Kabulu i kampu Marmal u Mazer-e-Sharifu.

Pripadnici Oružanih snaga na službi u operaciji potpore miru u Republici Kosovo (Kosovo Force – KFOR) glasaju u Prištini u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Kosovo.

Organiziranje glasanja za pripadnike OS RH u međunarodnim mirovnim misijama i operacijama sukladno je Rješenjima Državnog izbornog povjerenstva (DIP) RH o određivanju biračkih mjesta u inozemstvu, u diplomatsko-konzularnim predstavništvima i inozemnim uredima Republike Hrvatske, ističu iz MORH-a.

Na ovaj način, u nedjelju, 22. prosinca, mogućnost glasanja ima više od 200 pripadnika Oružanih snaga RH koji se trenutno nalaze u navedenim mirovnim misijama.

Na izborima za predsjednika ili predsjednicu Republike Hrvatske u nedjelju, pripadnici Oružanih snaga RH glasaju kao i ostali građani, na biračkom mjestu svoga prebivališta, navode iz MORH-a. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene