Policija je uhitila muškarca (39) zbog sumnju u povezanost s požarom u katedrali iz 15. stoljeća. U katedrali je radio kao volonter, a zdanje je u petak trebao zaključati. Policija ga je uhitila zbog nelogičnosti u njegovom iskazu.

Galerija


Zbog sumnje na povezanost s požarom koji je u subotu izbio u katedrali iz 15. stoljeća u francuskom gradu Nantesu, pri čemu su uništeni njezini vitraji i orgulje, uhićen je 39-godišnjak, objavila je u nedjelju televizija LCI.

Vezani članci Požar broda u Bilicama U Bilicama kod Šibenika planula jahta: Vatrogasci gase buktinju, nema ozlijeđenih Vatrogasci se od jutra bore s vatrom u Nerežišću Od jutra borba s vatrenom stihijom u Nerežišćima: Svi vatrogasci s Brača gase požar u Stražicama

Uhićeni muškarac je izbjeglica iz Ruande koji je na katedrali radio kao volonter te je bio zadužen da ju zaključa u petak navečer, prenosi LCI, pozivajući se na izjavu tužitelja Pierrea Sennesa.

Sennes je kazao kako je muškarac uhićen zbog nelogičnosti u njegovom iskazu.

Dodao je kako su u subotu u crkvi buknula tri požara i da nema znakova provale. Vlasti su objavile da su pokrenule istragu o paležu.

Požar se proširio u subotu ujutro, zahvativši unutrašnjost tog gotičkog zdanja. Vatrogasci su stavili vatru pod kontrolu nakon nekoliko sati, a potpuno su ju ugasili u poslijepodnevnim satima.

Požar u toj crkvi dogodio se godinu dana nakon požara u pariškoj katedrali Notre Dame koji je teško oštetio njezin krov i glavni toranj.