Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen je

Drama na letu: U avionu pokušao otvoriti vrata, stjuardesu napao slomljenom žlicom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u SAD-u uhitila je muškarca koji je pokušao otvoriti vrata tijekom leta, a zatim napao osoblje. Uhićeni Francisco Torres optužen je za ometanje članova posade leta i korištenje opasnog oružja.

Policija u SAD-u uhitila je 33-godišnjeg muškarca na letu iz Los Angelesa za Boston nakon što je pokušao otvoriti vrata za hitni izlaz, a zatim pokušao izbosti stjuardesu u vrat slomljenom metalnom žlicom.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Parizu - 4 Solidarnost Blokiran pariški Institut za političke studije: "Mislim da nam je sada na prvom mjestu izraelsko nasilje koje trpe Palestinci" Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu

Optužen je za ometanje i pokušaj ometanja članova letačke posade i osoblja koristeći opasno oružje.

Ukrcao se na let 2609 United Airlinesa u nedjelju u Los Angelesu, na putu za Boston. Kad je preostalo 45 minuta putovanja, stjuardesa je primijetila da je ručka za zaključavanje vrata pomaknuta iz potpuno zaključanog položaja otprilike četvrtinu puta prema otključanom položaju. 

Druga je stjuardesa primijetila da je Torres viđen u blizini vrata i vjerovala je da ih je dirao. Posada je kapetanu rekla da predstavlja prijetnju i da avion treba što prije sletjeti. U tom trenutku, tvrde tužitelji, Torres je izašao iz svog sjedala, prišao dvjema stjuardesama koje su stajale u prolazu i upotrijebio žlicu za ubadanje, udarivši stjuardesu tri puta u predjelu vrata.

"Zahvaljujući brzoj akciji naše posade i klijenata, napadač je bio savladan nakon što je postao sigurnosni problem na letu", objavio je United u priopćenju. "Avion je sigurno sletjeo i napadača je dočekala policija. Nema izvještaja o ozbiljnim ozljedama", poručili su iz kompanije.

Iz zrakoplovne kompanije poručili su da je Torresu odmah zabranjeno letjeti na njihovim letovima, prenosi Daily Mail.

Za optužbe za ometanje i pokušaj ometanja članova letačke posade i pratitelja korištenjem opasnog oružja predviđa se kazna doživotnog zatvora, kazna od pet godina puštanja na slobodu pod nadzorom te novčana kazna do 250.000 dolara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene