Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužila sabotere

Moskva se oglasila o raketiranju nuklearke, za sve krivi Kijev: ''Pokušali su izvršiti monstruoznu provokaciju''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusko ministarstvo obrane u petak je okrivilo ukrajinske sabotere za napad na nuklearnu elektranu u Zaporižju, nazvavši taj čin "monstruoznom provokacijom".

Lokalne ukrajinske vlasti jutros su objavile da su ruske vojne snage zauzele nuklearnu elektranu u Zaporižju na jugoistoku Ukrajine.

Ukrajina je priopćila da su ruske snage izvršile napad u ranim jutarnjim satima u petak, zapalivši obližnju peterokatnicu koja služi za obuku a koja je ugašena u petak ujutro.

Nije bilo mrtvih ni ozlijeđenih, objavilo je ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova na Twitteru, napominjući da je zgrada koja je gorjela kompleks za obuku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna vatrogasci bili nemoćni VIDEO Pogledajte snimku ruskog raketiranja najveće europske nuklearne elektrane: "Ako eksplodira, bit će 10 puta gore od Černobila"

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da su ruski tenkovi ciljano granatirali blokove reaktora, optuživši Moskvu da provodi "nuklearni teror" i da želi "ponoviti" katastrofu u Černobilu.

Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane je rekao da nuklearka normalno radi te da je ona pod ruskom kontrolom od 28. veljače.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strašna tragedija Izrešetali automobil kojim su bježali iz Kijeva: Preminuo petogodišnji dječak čiju su cijelu obitelj ubili ruski vojnici, 13-godišnja sestra još se bori za život

"Međutim, sinoć je nacionalistički režim u Kijevu pokušao izvršiti monstruoznu provokaciju", rekao je Igor Konašenkov, pojasnivši da je rusku ophodnju u blizini nuklearnog postrojenja napala ukrajinska diverzantska skupina.

Ukrajinski nuklearni regulator nije otkrio "nikakvu promjenu" u razini radioaktivnosti u elektrani Zaporižja, priopćila je Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA).

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene