Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašna tragedija

Izrešetali automobil kojim su bježali iz Kijeva: Preminuo petogodišnji dječak čiju su cijelu obitelj ubili ruski vojnici, 13-godišnja sestra još se bori za život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petogodišnji dječak preminuo je tri dana nakon što je upucan u automobilu kojim je njegova obitelj pokušavala napustiti ratni Kijev. U ruskom napadu ubijeni su i njegovi roditelji te 10-godišnja sestra Polina, a 13-godišnja sestra Sofia u kritičnom je stanju.

Petogodišnji dječak Semjon s obitelji je automobilom pokušavao napustiti Kijev u nedjelju kada su na njegovu obitelj zapucali ruski vojnici, javlja Daily Mail. Roditelji Anton Kudrin i Svetlana Zapadinskaja ubijeni su na licu mjesta, zajedno s 10-godišnjom kćerkom Polinom. Najstarija kćerka, 13-godišnja Sofia, još uvijek se bori za život u bolnici.

Polina i Semjon nisu jedina djeca žrtve rata. Svijet je zaprepastila i vijest da je jedno dijete s prostrijelnim ranama umrlo na putu do bolnice nakon što je vojska izrešetala vozilo hitne pomoći. Među žrtvama je i tinejdžer Ilija (15), koji je igrao nogomet s prijateljima. Umro je prije nego što je stigao u bolnicu. Njegovi prijatelji David i Artjom teško su ozlijeđeni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snimljeno dronom VIDEO Strašno razaranje: Pogledajte kako iz zraka izgleda grad kod Kijeva nakon ruskog napada

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZ MINUTE U MINUTU Ukrajina traži zabranu letova nad zemljom. Objavljena zastrašujuća snimka napada na novinare koji su upali u rusku zasjedu

Iz Mariupolja su šokirale snimke liječnika koji su nadljuskim snagama spašavali šestogodišnju djevojčicu. "Pokažite ovo gadu Putinu! Oči ovog djeteta i uplakane liječnike", uzviknuo je potreseni liječnik. Djevojčica je na kraju preminula, a osoblje nije moglo suspregnuti suze.

Sedmogodišnja Alisa Hlans jedna je od šest osoba koje su poginule kada je pogođen dječji vrtić drugog dana ruske invazije.

Šestogodišnja djevojčica Sofia Fedko i njezin brat Ivan, koji je imao samo nekoliko tjedana, poginuli su kada se petero članova obitelji našlo usred paljbe u blizini grada Hersona na jugu zemlje.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene