Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivšeg svjetskog šahovskog prvaka Garryja Kasparova, vođu oporbenog pokreta Druga Rusija, policija je privela danas tijekom protuvladinih prosvjeda u Moskvi.


Kako je prenio radio Echo Moskvy, oko 2.000 ljudi sudjelovalo je u protuvladinim prosvjedima na poziv pokreta Druga Rusija, a policija tvrdi da ih je bilo 200.

Vezani članci Slika nije dostupna Policija privela Dražena Keleminca na okupljanju u središtu Zagreba Slika nije dostupna 'Super sam se proveo u pritvoru, hrvatski policajci žele raditi za mene'

Oko 3.600 pripadnika snaga sigurnosti osiguravalo je red na
ulicama.

Kasparov je bio preveden dok je pokušavao stupiti u vezu sa
Središnjim izbornim povjerenstvom sa skupinom pristaša kako bi parlamentarne izbore koji će se održati 2. prosinca osudio kao "nepoštene".

Odveden autobusom, Kasparov je preko stakla okupljenim pristašama pokazao znak pobjede dok su mu oni uzvratili povicima i "Sloboda, sloboda!", prenosi agencija France presse.

Oporbeni prosvjedi održani su i u drugim ruskim gradovima, predvođeni kritičarima Kremlja.

Brojna su privođenja zabilježena tijekom prosvjeda u gradu Nižnij Novvgorod, a u gradu Samara prosvjed je otkazan nakon što je policija privela organizatore, javlja agencija dpa pozivajući se na ruske medije.

Oporbeni aktivisti tvrde i da je policija u Samari te Moskvi
zaplijenila izborne plakate i drugi promidžbeni materijal.