Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Fritzl, koji je trenutačno u zatvoru, 24 je godine u podrumu svoje kuće držao zatočenom i seksualno zlostavljao 42-godišnju kćer Elisabeth u Amstettenu u Austriji.


Elizabeth je, u tom incestuaznom odnosu rodila sedmero djece, od kojih je jedno preminulo ubrzo nakon rođenja.

Vezani članci Slika nije dostupna Fritzlova obitelj na tajnoj lokaciji, mediji tužbom prijete sudu Slika nije dostupna Rosemarie Fritzl usamljena, svi vjeruju da je 'morala znati'

Fritz bi sada htio prodati svojih pet kuća kako bi osigurao financijsku budućnost svoje kćeri Elisabeth, njezine šestero djece, svoje 69-godišnje supruge Rosemarie. 

>> Josef Fritzl vratio se u 'kuću strave'

>> Monstrum Fritzl iznajmljivat će stanove u svojoj kući strave

>> Ispovijest Elisabeth Fritzl : 'Moj život seksualne robinje'

Nekretnine, sve kuće sa stanovima za iznajmljivanje, su pod hipotekom od 2,2 milijuna eura, ali njegov je predstavnik rekao kako bi mogle biti prodane za puno veći iznos, te da bi time hipoteka bila pokrivena, a obitelji bi ostao solidan prihod.

Prošlog je mjeseca Fritzl unajmio odvjetnika kako bi vodio njegove financijske poslove i brinuo se oko nekretnina. šesta kuća, njihova obiteljska kuća, u Amstettenu u kojoj su živjeli i koja se naziva 'kućom strave', pri završetku policijske istrage i suđenja, biti će procijenjena.

Austrijski zakon, Fritzlu, dopušta da svoj posao oko nekretnina vodi i uređuje pa čak i kada te ako bude osuđen.

Fritzlu prijete optužbe za ubojstvo, zbog djeteta koje je preminulo ubrzo nakon rođenja, a i optužbe za silovanje, tamničenje, prisilu i incest. Optužba također razmišlja kako bi Fritzlu sudila i za ropstvo, i to po starom zakonu po kojem se nikad prije nije sudilo.

Optužnica će se donijeti nakon što se razmotri nalaz psihijatra, koji bi trebao stići do kraja mjeseca.

Suđenje će najvjerojatnije započeti u prosincu, ili početkom sljedeće godine.