Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Josef Fritzl vratio se u 'kuću strave'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josef Fritzl vratio se na mjesto stravičnog zločina, samo pet mjeseci nakon što je otkrivena njegova stravična laž. Uz pratnju policije napustio je zatvor i istražitelje proveo po tamnici u kojoj je svoju kći držao zatočenu 24 godine.

Od 1984. godine do travnja ove godine, 74-godišnji Fritzl svoju kćer Elisabeth držao je u čudovišnoj tamnici i kontinuirano ju silovao. Istražitelji procjenjuju da ju je silovao više od 3 000 puta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strašni zločini u Austriji Rosemarie Fritzl usamljena, svi vjeruju da je 'morala znati' Slika nije dostupna Psihološka procjena Sutra počinje suđenje ocu monstrumu: Psihijatrica pripremila opsežan izvještaj o Josefu Fritzlu

Sudac je početkom ovog tjedna Fritzlu naredio da ih provede kroz tamnicu kako bi im pokazao sve, a posebno posljednjih osam vrata koja su zapečatila tamnicu od vanjskog svijeta.

>> Ispovijest Elisabeth Fritzl : 'Moj život seksualne robinje'

>> Monstrum Fritzl iznajmljivat će stanove u svojoj kući strave

Zanimao ga je i Fritzlov navodni plan o spasu za njegovu kći i djecu rođenu u incestuoznom odnosu, koji je trebao biti proveden ukoliko bi se njemu nešto dogodilo.

Austrijski mediji prenose kako je pri dolasku bio rezerviran, a poslije je žustro tužitelju objašnjavao kako funkcioniraju vrata teška 300 kg iza kojih je držao Elisabeth, i troje od sedmero djece rođene u zatočeništvu.

Prisutni kažu kako se izražavao na neobičan način, te koristio termin 'mi' kada je pričao o tamnici koju je napravio.

Ipak Fritzl nije uspio uvjeriti vlasti kako je organizirao da se vrata sama otvore u slučaju bolesti ili njegove smrti. Nije ih uvjerio njegov plan o satu koji bi otvorio vrata i pustio djecu i Elisabeth iz tamnice, a ni nikakav sličan mehanizam nije pronađen.

Nakon dva sata odvezen je u zatvor, a austrijske vlasti još razmišljaju kako će ga optužiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene