Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Sumnja se na HTC

Misterij smartphonea: Za koji se odlučio Kim Jong Un?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnokorejski obavještajci već su analizirali fotografiju smartphonea Kim Jong Una. Sumnjaju kako se radi o HTC-u.

Misterij smartphonea kojeg koristi Kim Jong Un zaokupio je medije nakon što je nova fotografija sastanka državnog vrha Sjeverne Koreje, na kojoj se pokraj sjevernokorejskog vođe na stolu vidi crni mobilni telefon, izazvala niz spekulacija oko modela kojeg koristi.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

'Vjeruje se da smartphone pripada Kimu s obzirom na to da je s njegove desne strane pokraj dokumenata koje je proučavao', kazao je dužnosnik vlade u Seulu za agenciju AFP.

Južnokorejski mediji dali su priči veliki prostor otvarajući raspravu oko mogućeg modela te spekulirajući radi li se o jednom od proizvoda Samsunga, tajvanskog HTC-a ili Appleovom iPhoneu.

Najveći svjetski proizvođač Samsung tvrdi kako se ne radi o njegovu modelu Galaxy. 'To nije Samsungov telefon', kazala je glasnogovornica tvrtke.

>> VIDEO Sjeverna Koreja objavila video raketnog napada na SAD

Južnokorejska obavještajna služba već je proanalizirala fotografiju i drži da se vjerojatno radi o HTC-u. Ta tajvanska tvrtka odbila je identificirati uređaj na fotografiji kao svoj, ali je u priopćenju navela kako cijeni potporu svakog korisnika svojih proizvoda.

Analitičari smatraju kako se mora raditi o tajvanskom proizvodu jer bi za Kima bilo politički neprihvatljivo koristiti američki proizvod a korištenjem Samsunga priznao bi tehnološki primat Južne Koreje.

U Sjevernoj Koreji je tek 2008. godine dozvoljena upotreba mobilnih telefona kojih je oko milijun i mogu jedino komunicirati unutar zemlje jer veze s inozemstvom ne postoje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene