Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žalio se na bolove te iskašljavao krv

Umjesto raka u plućima borova grančica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šokirani ruski kirurzi tvrde kako su pronašli borovu grančicu od 5 centimetara koja je rasla unutar pluća jednog pacijenta operiranog zbog navodnog raka.

Do tog su otkrića došli nakon operacije 28-godišnjeg Artyoma Sidorkina kako bi uklonili ono za što su pretpostavljali da je ozbiljan tumor. Sidorkin se žalio na užasnu bol u prsima, a povremeno je iskašljavao i krv. Liječnici su bili uvjereni da ima rak. 'Bili smo 100 posto sigurni. Pacijenta smo podvrgli rendgenu i otkrili nešto što izgleda baš kao tumor', kaže kirurg Vladimir Kamashev koji je vodio operaciju. 'Vidio sam takav slučaj stotinu puta prije, stoga sam se odlučio na operativni zahvat', dodaje.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera Karcinom mokraćnog mjehura - 2 Najveći trend porasta U Hrvatskoj jako raste smrtnost od jedne vrste karcinoma: "To je igra dokazivanja koliko zapravo želite živjeti"

Prije nego su odstranili dio pluća, kirurzi su pregledali tkivo te pronašli nešto što je nalikovalo borovoj grančici. 'Učinilo mi se da haluciniram, stoga sam pozvao i svog asistenta koji je također ostao šokiran', prisjeća se Kamashev. Liječnici pak vjeruju kako je grančica od 5 cm prevelika da se proguta, stoga pretpostavljaju da je Sidkorin na neki način udahnuo sjeme koje se kasnije razvilo u malenu grančicu unutar njegovih pluća.

'Bilo je bolno, no iskreno nisam osjeća nikakvo strano tijelo u plućima' dodaje Sidkorin. 'Sretan sam što na kraju ipak nije riječ o raku.'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene