Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mirjana Marković bi natrag u Srbiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša predsjednica stranke JUL i udovica bivšeg predsjednika Srbije i SRJ, haaškog optuženika Slobodana Miloševića, u srijedu je za beogradske "Večernje novosti" rekla "da je iz Srbije protjerana mimo svakog morala i da će se vratiti čim bude mogla".

Na pitanje od kojih prihoda živi, Mira Marković je ironično rekla
kako "topi zlatne poluge". No, dodala je, "pomažu mi prijatelji iz ranijih dana, koji su bili važni ljudi i u drugoj i u trećoj
Jugoslaviji" te da živi od njihove solidarnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVA ŠANSA ZA ŽIVOT Brzo su postali najpoznatiji zagrebački ljubavni par: Maks i Mira su zaštitni znak Maksimira Slika nije dostupna NEOPHODAN PROJEKT Milošević o izgradnji stambeno poslovnog naselja u Petrinji: ''Vjerujem da ćemo sutra usuglasiti detalje''

Marković je također rekla kako "nisu točni navodi beogradskih medija da je njen i sin Slobodana Miloševića, Marko, pokrenuo tužbu protiv Haaga zbog ubojstva Slobodana Miloševića".

Pojasnila je kako je Marko, u svoje i u ime obitelji, poslao pismo predsjedniku tribunala, Glavnoj skupštini UN-a, Vijeću sigurnosti i glavnom tajniku UN u kojemu je odbio sadržaj nalaza suca Parkera, prema kojemu je Slobodan Milošević
umro prirodnom smrću. 

- Marko je osporio nalaz te komisije. Ukazao je na istinu, da se Slobodan razbolio zbog teških uvjeta života i rada u zatvoru i na sudu, a da mu je sud onemogućio liječenje čak i onda kada je međunarodni konzilij, na čelu s doktorom Šumilinom upozorio na to da je njegovo stanje kritično i da može umrijeti svakog sata", rekla je .

Govoreći o svojoj djeci, Mira Marković je kazala kako je kći "Marija bolesna, živi na Cetinju i žrtva je nerazumnog političkog progona, kao i ona". Sin "Marko je u inozemstvu i ne želi da se vratiti u Srbiju. Ja sam ta koja se želi vratiti u svoju zemlju", rekla je Marković.

Mogućnost da njenoj obitelji bude oduzeta imovina, tj. parcele između Užičke i Tolstojeve ulice na beogradskom Dedinju, Miloševićeva supruga ocijenila "postupkom mimo svakog zakona", dodajući da nije obaviještena o tome dokle se s tim procesom stiglo.

List navodi da je intervju napravljen telefonom, ali se ne kaže kada je napravljen, niti gdje je sada Mira Marković.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene