Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I nije joj neugodno

Ministrica kulture zgrozila javnost: 'Već dvije godine nisam pročitala nijednu knjigu!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica je ispričala kako je bila na ručku s dobitnikom Nobelove nagrade za književnost Patrickom Modianom, ali nije mogla navesti nijednu njegovu knjigu.

Francuska ministrica kulture zgrozila je javnost nakon što je ovih dana priznala da već dvije godine nije pročitala nijednu knjigu!

Pročitajte i ovo Incident uništavanja kulturne baštine - 2 Neki turisti bez poštovanja Dođu na odmor pa oštećuju kulturnu baštinu: Na meti im se našla i Hrvatska Svečano otvaranje 74. Dubrovačkih ljetnih igara - 29 Kultura, umjetnost, turizam FOTO Počeo spektakl u gradu pod Srđem, ministrica kulture o budućnosti Dubrovačkih ljetnih igara: ''Festival se stalno prilagođava, produkcija nije ugrožena''

Fleur Pellerin u nedjelju je za francusku tv postaju Canal+ prepričala kako je bila na ručku s dobitnikom Nobelove nagrade za književnost Patrickom Modianom, ali nije mogla navesti nijednu njegovu knjigu.

Nobelova nagrada za književnost Patricku Modianou

'Čak mi ni nije neugodno priznati da nisam pročitala nijednu knjigu u posljednje dvije godine. Čitam jako puno zakona, dokumenata i dopisa koji imaju veze s mojim poslom i nemam vremena čitati knjige', rekla je Pellerin.

Njezino je priznanje izazvalo zgražanje javnosti, pa čak i ljutnju Francuza koji od ministra kulture oduvijek očekuju da ima bogato znanje o svim aspektima francuske kulture. Neki su joj poručili da bi trebala dati ostavku pa da ima vremena pročitati barem jednu Modianovu knjigu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene