Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobio eksperimentalni lijek

Melanom ga gotovo ubio pa ozdravio preko noći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnici su mu prognozirali samo dva dana života, a teško bolestan Australac se oporavio preko noći.

Australcu Danielu Roperu, zbog melanoma koji se proširio cijelim tijelom, liječnici su prognozirali samo dva dana života. No 25-godišnjak je nakon dijagnoze, u večernjim satima, dobio novu životnu priliku. Liječnici su mu dali eksperimentalni lijek američke farmaceutske tvrtke. Čudesno se oporavio preko noći, a samo četiri dana kasnije išetao je iz bolnice Austin.

Pročitajte i ovo Lijekovi, ilustracija samo u prvom valu pandemije Kontroverzni lijek za malariju kojeg je protiv COVID-a koristio i Trump vjerojatno uzrokovao više od 17.000 smrti Ilustracija Opskrba nije ugrožena S tržišta se povlači serija lijekova: HALMED objavio zašto

'Doslovno sam se oporavio preko noći. To je bilo čudesno. Čim je lijek ušao u tijelo, sve je krenulo u pravom smjeru', rekao je Daniel. U prosincu je saznao za melanom, a do siječnja su mu bili zahvaćeni kralježnica, jetra, pluća i rebra, piše Herald Sun.

>> Lijek ga pretvorio u ovisnika o gay seksu

Eksperimentalni lijek je u to vrijeme tek bio u pripremnoj fazi za testiranje. Zbog naglog pogoršanja stanja, postupak je ubrzan, a njegova je sestra iz SAD-a donijela lijek u roku par dana.

'To je bila utrka između nas i bolesti', rekao je profesor Jonathan Cebon iz Austina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene