Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijeno 32 djece

Međunarodna zajednica zgrožena pokoljem u sirijskoj Huli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Tko god da je počeo, tko kod da je odgovorio i podržao ovaj stravičan čin nasilja treba odgovarati', rekao je general Robert Mood iz UN-a.

UN je potvrdio kako je u sirijskom gradu Huli u petak ubijeno 85 osoba, među kojima je bilo 34 djece mlađe od 10 godina i sedam žena. Sirijska vlada je pak odbacila odgovornost za napade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odustaje od Sirije? Carla del Ponte ogorčena napustila UN-ovo povjerenstvo: "Sedam godina zločina bez kažnjavanja" Slika nije dostupna "Asad, Rusija i Iran nisu zainteresirani za mir" Ambasadorica SAD-a zaprijetila samostalnim djelovanjem SAD-a u Siriji

"Tko god da je počeo, tko kod da je odgovorio i podržao ovaj stravičan čin nasilja treba odgovarati", rekao je general Robert Mood, šef UN promatračke misije u Siriji. Napad je osudio i glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon te Kofi Annan koji su ga nazvali brutalnim.

Velika Britanija je pak pozvala na hitnu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a, a glavna državna tajnica SAD-a Hillary Clinton kazala je kako će Sjedinjene Države raditi s međunarodnom zajednicom kako bi spriječili napade Assada koji vlada pomoću ubojstava. Granatiranjem i napadima na Homs i okolicu ubijeno 90 ljudi.

Siloviti sukobi sirijskih vladinih snaga i pobunjenika traju u nedjelju u Hami, javlja Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH). Pucnjava teškog topništva vladinih snaga odzvanja tim gradom.

U noći je vojska bombardirala Rasrane, pobunjenički grad koji se mjesecima odupire vladinim snagama 30-ak kilometara sjeverno od Homsa. OSDH precizira da svake minute na grad padnu dvije granate.

Blizu Damaska sukobi se vode u gradu Harasta. Nasilje se nastavlja dan nakon međunarodne osude masakra u Huli, blizu Homsa, gdje je stotinjak civila, među kojima 32 djece mlađe od 10 godine, poginulo u bombardiranju.

Slobodna sirijska vojska (FSA), koju uglavnom čine dezerteri, objavila je da se više ne osjeća obveznom pridržavati prekida vatre prema planu međunarodnog izaslanika Kofija Annana, ako UN odmah ne pronađe način prekida represije. (Hina/Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene