Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dimitrij Medvedev će uvjerljivo pobijediti na izborima za nasljednika ruskog predsjednika Vladimira Putina, pokazuju prvi službeni rezultati izbora za koje kritičari aktualne ruske vlasti smatraju da su orkestrirani kako bi se podijelila vlast između Putina i Medvedeva.


Nakon 16 posto prebrojanih glasova Medvedev je osvojio 64,55 glasova, objavilo je Središnje izborno povjerenstvo, javile su agencije. 

Vezani članci Slika nije dostupna Mrtva žena uvjerljivo pobjedila na lokalnim izborima! Slika nije dostupna Andro Vlahušić je gradonačelnik Dubrovnika - Ovdje doznajte i ostale rezultate

Jedan sat prije zatvaranja birališta glasovalo je više od 70 posto od 109 milijuna glasača u Rusiji, što je više nego na posljednjim ruskim parlamentarnim izborima.

Genadij Zjuganov iz ruske komunističke stranke po prvim rezultatima osvojio je 19,84 posto glasova a ultranacionalist Vladimir Žirinovski iz LDPR-a 12,74 posto.

Kandidaturu jedinog liberalnog kandidata, bivšeg premijera Mihaila Kasjanova Središnje izborno povjerenstvo nije prihvatilo.