Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okončanje neprijateljstva?!

Medvedev: Izbori u Ukrajini odražavaju želju za dobrim odnosima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev izjavio je da rezultati predsjedničkih izbora u Ukrajini, na kojima je pobijedio proruski kandidat Viktor Janukovič, odražavaju želju za poboljšanjem odnosa s Rusijom, javljaju ruski mediji.

'Izbori, koji su održani u skladu s opće priznatim međunarodnim standardima, potvrdili su želju Ukrajinaca da okončaju... pokušaje poticanja neprijateljstva između naroda naših zemalja', rekao je Medvedev u čestitki Janukoviču, pozvavši ga u posjet Moskvi.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Slika nije dostupna Rusi zadovoljni Medvedev čestitao Janukoviću, najavio bolje odnose

Bilateralni odnosi pogoršali su se posljednjih godina zbog pokušaja prozapadnog predsjednika Viktora Juščenka da uvede Ukrajinu u NATO, sporova oko plina i ukrajinske potpore Gruziji u ratu s Rusijom 2008.

Janukovič je izjavio da će među njegovim prioritetima biti odnosi s Rusijom. Po konačnim službenim rezultatima predsjedničkih izbora u Ukrajini, Janukovič je pobijedio s 46,95 osvojenih glasova, izvijestilo je u nedjelju Središnje izborno povjerenstvo.

Njegova suparnica na izborima, Julija Timošenko, koja je u subotu najavila ulaganje žalbe na izborne rezultate tvrdeći da ima dokaze o prijevari na izborima, dobila je 45,47 posto glasova. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene