Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Nakon 60 godina

Ovo je FBI otkrio o Marilyn Monroe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
FBI je nakon gotovo 60 godina objavio brižno čuvane podatke o poznatoj glumici Marilyn Monroe.

FBI je konačno objavio dio podataka koje ranije nisu mogli objaviti, a u kojima se navode imena nekih od poznanika, koji su zabrinjavali vlast i glumičinu svitu.

Pročitajte i ovo Bukurešt REPOVI KOMUNIZMA Sud od europske zemlje traži brži povrat nacionalizirane imovine: Nije vraćeno vlasništvo niti dana dovoljna odšteta Ljubljana zločin nad romima Susjedi obilježavaju prvi Dan sjećanja na žrtve komunizma, javnost podijeljena: "Moramo više slaviti dan pobjede nad fašizmom"

U dokumentima se navodi da je tadašnji muž glumice Marilyn Monroe, dramski pisac Arthur Miller, komunist, a za nju je postojala bojazan da se 'vinula u komunističku orbitu', piše NY Daily News.

>> Prošlo 50 godina: Specijalno izdanje najpoznatije plavuše!

Veliki se dio dosjea odnosi na Monroeino putovanje u Meksiko 1962. godine, gdje joj je vodič bio Frederick Vanderbilt Field. Vanderbilta je upravo zbog njegovih ljevičarskih stavova razbaštinila njegova imućna obitelj. U Meksiku je pronašao azil te živio tamo sa svojom suprugom.

U autobiografiji 'Od ljevice do desnice' on je prepričao druženje s glumicom. 'Pričala nam je o sebi i njoj važnim ljudima. O svojoj privrženosti građanskim pravima, jednakosti za crnce i divljenju dostignućima u Kini, o ljutnji zbog antikomunizma i McCarthyju, ali i o mržnji prema direktoru FBI-ja Edgaru Hooveru', kazao je Vanderbilt Field.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene