Obavijesti Video Pretražite Navigacija
reakcije iz Rusije

Putinova propagandistica: "NATO je u šoku zbog Macrona. Situacija za Zelenskog je katastrofalna, ništa mu neće pomoći"

Marija Zaharova
Marija Zaharova Foto: Afp
Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova tvrdi da je izjava Emmanuela Macrona o slanju vojnika u Ukrajinu izazvala šok u NATO savezu te da Ukrajini ništa neće pomoći.

Situacija na prvoj crti bojišnice katastrofalna je za ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, a izjava francuskog predsjednika Emmanuela Macrona o mogućem raspoređivanju francuskih trupa u Ukrajini neće mu biti od pomoći, rekla je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova za radio Sputnik.

"Kijevski režim suočava se sa žalosnom situacijom na prvoj liniji i ništa mu neće pomoći", poručila je Zaharova, a prenosi Tass

Pročitajte i ovo Ilustracija strašan slučaj 68-ero djece umrlo od sirupa za kašalj: Dokazano što je bilo u njima, osuđene 23 osobe

Francuski je predsjednik nakon sastanka zapadnih čelnika u Parizu u ponedjeljak rekao da nije bilo konsenzusa o službenom raspoređivanju kopnenih trupa u Ukrajini. Ipak, nije isključio takvu mogućnost u budućnosti.

Zaharova tvrdi da je izjava Emmanuela Macrona o slanju vojnika u Ukrajinu izazvala šok u NATO savezu.

"Baš ta izjava izazvala je šok kod njegovih kolega iz NATO-a. Odmah, u roku od nekoliko sati, uslijedio je niz izjava najvišeg vodstva zemalja NATO-a, čelnika, ministara vanjskih poslova, ministara obrane, koji su rekli da se ograđuju od te Macronove izjave. Oni sami ne planiraju ništa slično, neće nikoga poslati", rekla je Zaharova i dodala da nitko ne zna zašto je Macron dao takvu izjavu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Krađa u Parizu Iz vlaka nestala torba o kojoj ovise životi tisuća ljudi: "Sadrži osjetljive podatke"

Ranije je francuski predsjednik rekao da će Francuska učiniti sve da Rusija ne dobije rat.

Francuski premijer Gabriel Attal također nije isključio slanje vojnika u Ukrajinu, poručio je da Francuska neće nikad prihvatiti pobjedu Rusije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene