Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krađa u Parizu

Iz vlaka nestala torba o kojoj ovise životi tisuća ljudi: "Sadrži osjetljive podatke"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Muškarcu je u vlaku ukradena torba s računalom i dva USB-a. Na njima su bili planovi za osiguranje ljetnih Olimpijskih igara u Parizu. Glavni grad Francuske već je bio poprište napada velikih razmjera, a ovi planovi trebali su spriječiti da se takvo što ponovi na tom važnom događaju

Torba s računalom i dva USB-a s policijskim sigurnosnim planovima za Olimpijske igre u Parizu ukradena je iz vlaka na stanici Gare du Nord u glavnom gradu Francuske.

Torba je pripadala inženjeru iz pariške gradske vijećnice, a stavio ju je u pretinac iznad svog sjedala, rekla je policija kasno u utorak, potvrdivši time izvješće televizije BFM. 

Kako mu je vlak kasnio, muškarac koji je nosio važne planove odlučio je promijeniti vlak i tada je otkrio krađu. Inženjer je rekao da njegovo poslovno računalo i dva USB-a sadrže osjetljive podatke, među kojima su i planovi policije za osiguranje ovogodišnjih ljetnih Olimpijskih igara.

Pročitajte i ovo Avdijivka Novi gubici Ukrajina ostala bez dijela teritorija: Obećana pomoć Zapada nije stigla

Pariška gradska vijećnica nije bila u mogućnosti odmah komentirati događaj.

Tijekom Igara, koje se održavaju od 26. srpnja do 11. kolovoza, bit će angažirano dvije tisuće policajaca i oko 35.000 zaštitara.

Pariz je bio poprište napada velikih razmjera, poput napada u Bataclanu 2015. kada su islamistički ekstremisti upali u glazbenu dvoranu i pucali na terase kafića te ubili 130 ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene