Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donijeli odluku

Malezija: Nestanak MH370 'nesretan slučaj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službeno proglašavamo let MH370 Malaysia Airlinesa nesretnim slučajem (...) i smatramo da je svih 239 putnika i članova posade izgubilo živote, priopćeno je u četvrtak.

Malezija je nestanak zrakoplova Boeing 777 kompanije Malaysia Airlines na letu MH370 u ožujku prošle godine proglasila 'nesretnim slučajem', priopćila je u četvrtak Uprava za civilno zrakoplovstvo (DCA).

Pročitajte i ovo Ilustracija Boeingova avion kojemu su otpala vrata Drama u zraku Boeing u sve većim problemima: Avionu s više od stotinu putnika tijekom leta otpao dio krila Slika nije dostupna Istina o sudbini Nakon 500 dana misterija napokon stiže odgovor?

Zrakoplov s 239 putnika i članova posade nestao je 8. ožujka ubrzo nakon polijetanja iz malezijske prijestolnice Kuala Lumpura za Peking, a mjeseci potrage nisu dali nikakav rezultat te zrakoplovu i dalje nema traga.

Sumnjiva mu istraga oko nestanka MH370: 'Otkrijte što je bio misteriozan teret!'

'Službeno proglašavamo let MH370 Malaysia Airlinesa nesretnim slučajem (...) i smatramo da je svih 239 putnika i članova posade izgubilo živote', kazao je glavni direktor DCA Azarhuddin Abdul Rahman. Objasnio je da je službeno proglašenje nestalog zrakoplova "nesrećom" u skladu sa standardima Međunarodnog civilnog zrakoplovstva koje će obiteljima putnika omogućiti pomoć pri zahtjevu za odštetom.

MH370 ostao je bez goriva i spiralno pao u more?

Međunarodni istražitelji i dalje pokušavaju odgonetnuti zašto je zrakoplov skrenuo tisuće milja od zadane rute prije nego se strmoglavio u Indijski ocean. Malazija također provodi kaznenu istragu.

'Obje istrage su ograničene nedostatkom fizičkih dokaza, posebice uređaja za bilježenje podataka o letu', rekao je Azarhuddin. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene