Venezuelanski predsjednik Nicolas Maduro poručio je da će se idući predsjednički izbori održati 2025. godine, te je istovremeno odbio i osmodnevni ultimatum Europske unije.


"Oni bi trebali povući taj ultimatum. Nitko nam ne može davati ultimatume. Venezuela nije povezana s Europom. Ovo je potpuni bezobrazluk", rekao je za CNN Turk venezuelanski predsjednik Nicolas Maduro, a prenosi RT.

Vezani članci Donald Trump Objavljene bilješke koje pokazuju kako je Trump pritiskao pravosuđe da proglasi izbore prevarom: ''Samo kažite da su korumpirani, ostalo prepustite meni'' Slika nije dostupna Kriza u Venezueli: Sjedinjene Države sankcioniraju "diktatora" Nicolasa Madura

Maduro je odbio europski ultimatum kojim se pozvalo na raspisivanje novih izbora u roku od osam dana. Maduro je poručio da će se novi izbori održati tek 2025. godine.

Maduro je isto tako poručio da je sppreman i sjesti za stol s opozicijom i pregovarati. "Spreman sam sjesti za pregovarački stol s opozicijom kako bismo mogli razgovarati za dobrobit Venezuele", rekao je Maduro za RIA Novosti, a prenosi BBC.

Venezuelanski predsjednik optužio je, s druge strane, američkog predsjednika Donalda Trumpa da je od Kolumbije i kolumbijanske mafije zatražio da ga smaknu.

"Nema sumnje, Donald Trump dao je naredbu da me ubiju. Rekao je kolumbijskoj vladi i mafiji da me ubiju. Ako mi se nešto dogodi, Donald Trump i kolumbijski predsjednik Ivan Duque bit će odgovorni", rekao je Maduro.

Maduro je naglasio da se ipak osjeća sigurno i da ga uvijek štiti venezuelanski narod.

Isto tako, Maduro je rekao da je već u nekoliko navrata pokušao razgovarati direktno s Trumpom, ali da je to spriječio Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton. Maduro je naglasio da s Trumpom pokušava stupiti u kontakt već dugo te da ima informacije da to Bolton uvijek spriječava.

Venezuelanski vrhovni sud zabranio je u međuvremenu vođi opozicije i samoproglašenom privremenom predsjedniku Venezuele Juanu Guaidu da napusti zemlju te su mu zamrznuti svi bankovni računi.