Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HEROJ I TRAGIČAR

Djecu je izvlačio iz gorućeg autobusa, ali jedno si ne može oprostiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šesnaest je osoba, uglavnom mladih do 18 godina, smrtno stradalo kada se autobus koji je u subotu vozio mađarske srednjoškolce iz Francuske zabio u stup na autocesti u Italiji i - planuo.

U autobusu su se nalazili srednjoškolci iz gimnazije "Szinyei" koji su se vraćali sa skijanja te njihovi profesori, a broj žrtava mogao bi biti narasti i na 18, izjavila je Judit Timaffy, mađarska konzulica u Italiji.

U autobusu su bile 54 osobe - 36 učenika, nekoliko bivših učenika, tri profesora i obitelj jednog od njih.

No, posebno je tragična priča profesora tjelesnog koji je spašavao djecu iz autobusa, pri čemu je zadobio teške opekline, ali nije uspio spasiti svoju kćer i sina koji su izgorjeli.

Njegovo je ime Gyorgy Vigh, a na skijanje je putovao sa suprugom Erikom te sinom Balazsom i kćeri 18-godišnjom Laurom. Supruga je preživjela, kći je izgorjela - u vrijeme nesreće je spavala, a sin je preminuo u bolnici od zadobivenih ozljeda. Mađarsko veleposlanstvo u Milanu za talijansku agenciju ANSA potvrdilo je da su oba djeteta Vighovih mrtva.


Prije nego što joj je umro sin, Erika je za talijanski Corriere della Sera ispričala detalje katastrofe:

"Kada se autobus zabio u zid, kći je iskliznula sa sjedala. Gyorgy ju je pokušao izvući, ali ga je tada udar odbacio pet metara dalje od nje i već je bilo prekasno, nije uspio. Vidio je samo vatru, ništa drugo. Osjeća se krivim i ne može si oprostiti što je nije spasio."

Od Balasza se na svojoj službenoj Facebook stranici oprostio i hokejaški klub za koji je igrao.

Ozlijeđeni se nalaze u bolnicama u Veroni, a još dvojica muškaraca su u životnoj opasnosti.
Osim umrle i ozlijeđene djece, ozbiljno je ozlijeđeno i šest odraslih osoba koje se nalaze u dvije bolnice u Veroni. Dva muškarca među njima nalaze se u životnoj opasnosti. Istražuju se i detalji ove tragedije. Naime, u nesreći na autocesti u Italiji nije sudjelovalo drugo vozilo, a "svježi" je vozač sjeo za upravljač neposredno prije tragičnog događaja.

Mađarska konzulica kazala je medijima da su neki svjedoci ispričali kako je autobus vrludao po cesti prije nego što se zabio u stup. Obojica vozača bili su Mađari, piše Reuters.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene