Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet Njemačkoj bliži se kraju

Francuski predsjednik primio nagradu za mir, a iz publike se moglo čuti: "Sram vas bilo!"

Aktualno Galerija Emmanuel Macron u Njemačkoj - 1 Emmanuel Macron u Njemačkoj - 1 Foto: Vijesti u 17 Emmanuel Macron u Njemačkoj - 2 Emmanuel Macron u Njemačkoj - 2 Foto: Vijesti u 17 Emmanuel Macron u Njemačkoj - 3 Emmanuel Macron u Njemačkoj - 3 Foto: Vijesti u 17 +0 Emmanuel Macron u Njemačkoj - 4 Galerija 1/4 >>
Na kraju državničkog posjeta Njemačkoj, Emmanuelu Macronu uručena je Međunarodna nagrada Vestfalije za mir.

Francuski predsjednik privodi kraju državnički posjet Njemačkoj.

U Minsteru je primio Međunarodnu nagradu Vestfalije za mir, koja mu se dodjeljuje zbog rada na produbljenju suradnje unutar Europske unije, ali i svega onoga što čini kako bi se okočala ruska invazija na Ukrajinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nema vremena za gubljenje Razotkriven plan od kojeg Biden i Scholz strahuju: "Nećemo vas čekati! U ovom slučaju idemo bez vas"

Macron je u društvu njemačkih domaćina i predsjednice Europske komisije, s balkona Gradske vijećnice pozdravio okupljene građane. Bilo je pljeskanja, ali i zvižduka i povika ''Sram vas bilo''.

"Europa mira i sigurnosti znači ujedinjenu Europu, te Njemačku i Francusku koje rade zajedno na suočavanju sa zajedničkim rizicima. To je stvarnost. Budite sada nacionalisti i dobit ćete poraz Ukrajine, a mir u Europi postat će nemoguć na jako dugo vremena", rekao je Emmanuel Macron.

Pročitajte i ovo Marine Le Pen Uspostava sanitarnog kordona Veliki raskol na ekstremnoj desnici: Čak i Le Pen želi razlaz s njemačkim AfD-om zbog opasne izjave njihova glavnog kandidata

"Uistinu sam zahvalan što imamo tako strastvenog Europljanina poput Vas na čelu jedne od najvažnijih europskih industrijskih nacija, na čelu nama susjedne zemlje", rekao je njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Aktualno VIDEO Tuča i poplave pogodile sjeverozapad Hrvatske: Auti zapeli u bujicama, uslijed požara došlo do više eksplozija - ozlijeđenog vatrogasca prevezli u KB Dubrava Olujno nevrijeme pogodilo Karlovac Olujno nevrijeme pogodilo Karlovac Foto: Trend portal Screenshot Screenshot Foto: Facebook/Zabok Požar na kući Požar na kući Foto: Trend portal Kiša Kiša Foto: Damjan Tadic/Cropix Nevrijeme Nevrijeme Foto: Facebook.com/Neverin +1 Upozorenje meteoalarma Hrvatska VIDEO Tuča i poplave pogodile sjeverozapad Hrvatske: Auti zapeli u bujicama, uslijed požara došlo do više eksplozija - ozlijeđenog vatrogasca prevezli u KB Dubrava 1/7 >>
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene