Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Irski premijer:

'London prihvatio sporazum za prijenos vlasti u Sjevernoj Irskoj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer Gordon Brown prihvatio je dogovor o novčanoj pomoći za prijenos redarstvene i pravosudne vlasti u Sjevernoj Irskoj, rekao je njegov irski kolega Brian Cowen.

Prijenos redarstvene i pravosudne vlasti bit će važan korak u mirovnom procesu u Sjevernoj Irskoj. Cowen je parlamentu rekao da je dogovor postignut nakon razgovora između Browna i prvog ministra i zamjenika prvog ministra Sjeverne Irske, posljednjem u nizu takvih sastanaka. Sjevernoirski republikanci i njhovi probritanski koalicijski partneri na vlasti su se sporili oko pitanja prijenosa vlasti, što je prijetilo i destabilizacijom sjevernoirske uprave, a sporazum uklanja najveći kamen spoticanja.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin sporazum o odanosti Putinovo ministarstvo pripremilo poseban zakon za strance: Ovo nikako ne smiju napraviti Slika nije dostupna Sastanak idućeg tjedna Bush najavio glatki prijenos vlasti na Obamu

'Saznajem da je financijski paket pomoći za prijenos redarstvene i pravosudne vlasti dogovoren te da će danas biti objavljen', rekao je Cowen dodavši da je ranije danas telefonom razgovarao s Brownom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene