Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od strane Browna

London demantira Obamino odbacivanje pet sastanaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ured britanskog premijera Gordona Browna demantirao je pisanje tiska da je američki predsjednik Barack Obama navodno odbacio pet poziva na sastanak koje mu je uputio britanski premijer zbog oslobađanja počinitelja atentata u Lockerbieu Abdelbaseta al-Megrahija.

Brownov ured je demantirao da ga je Obama ignorirao i da je odbio premijerove pozive na bilateralne razgovore u UN-u i na summitu G20 u Pittsburghu. Umjesto službenog razgovora, Brown i Omana su neformalno 15 minuta razgovarali u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku, a razgovor su nastavili pri izlasku iz zgrade u utorak navečer, piše dnevni list The Daily Telegraph, pozivajući se na neimenovane izvore.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Problemi u SDP-u NA POVRŠINU IZLAZE NESUGLASICE Stranački veterani ne skrivaju ljutnju Slika nije dostupna Izlazi knjiga razgovora Papa Franjo: 'Svaki put kad prekoračim prag zatvora pitam se: zašto oni a ne ja?'

>> 'Iran neka se razjasni ili neka se suoči s jačom izolacijom'

Američki predsjednik Barack Obama vodio je bilateralne razgovore u New Yorku s kolegama iz Kine Hu Jintaoom, Rusije Dmitrijem Medvedevim i novim japanskim premijerom Yukiom Hatoyamom. Oslobađanje Abdelbaseta al-Megrahija u kolovozu, osuđenog na doživotni zatvor zbog upletenosti u eksploziju zrakoplova Pan Am 1988. iznad Lockerbiea, izazvalo je bijes Bijele Kuće i američkih žrtava tog atentata. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene