Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanska vlada će protjerati jednog izraelskog diplomata zbog korištenja lažne britanske putovnice pri ubojstvu Hamasova dužnosnika u Dubaiju, za što se odgovornim smatra Mossad, javljaju BBC i Sky News.


Britansko ministrstvo vanjskih poslova odbilo je komentirati te informacije i priopćilo je samo da će britanski ministar vanjskih poslova David Miliband dati izjavu u 15,30 sati, nakon provedene istrage o toj aferi. Policija Dubaija optužuje Mossad, izraelsku obavještajnu službu za ubojstvo Hamasova čelnika Mahmuda Al-Mabhuda. Atentatori su koristili lažne putovnice s imenima i podacima stvarnih ljudi, ali s izmijenjenim fotografijama. Dubajska policija imenovala je 27 ljudi s lažnim putovnicama, od kojih je 12 bilo britanskih.

Vezani članci Gužve u Petrinjskoj, nove osobne iskaznice PUZ: Preuzimanje dokumenata i subotom, ali samo privremeno Dan slobode u Velikoj Britaniji DNEVNIK.hr u Londonu na Dan slobode - Englezi bijesni zbog aplikacije: Mnogi još dugo neće okusiti slobodu

>> EU zabrinuta zbog zloporabe putovnica

Britanska vlada pozvala je izraelskog veleposlanika u Londonu da objasni zbog čega su agenti Mossada imali krivotvorene britanske putovnice pri likvidaciji čelnika Hamasa u Dubaiju. Radi se o krađi identiteta, a podaci iz putovnica su bili neovlašteno kopirani pri ulazu u Izrael, navodi Daily Telegraph. Izrael nije potvrdio da njegova služba stoji iza toga ubojstva. (Hina)