Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasili djevojku

Liječnici u susjedstvu ostali u šoku: ''Takvo nešto još nismo vidjeli"

Operacija, ilustracija
Operacija, ilustracija Foto: Marko Mrkonjic/Cropix
"Napravili smo ogroman rez. Nismo mogli izvaditi tumor koliko je bio velik. Pritiskao je sve organe, a zahvatio je lijevi jajnik", ispričao je dr. Stevanović.

Liječnički tim beogradske Klinike za ginekologiju u Višegradskoj pohvalio se uspješnom operacijom tijekom koje su iz 22-godišnje djevojke izvadili tumor inicijalnog promjera oko 70 centimetara, a koji je bio težak čak 25 kilograma.

Prema riječima liječnika, djevojka koja je hitno primljena u Višegradsku došla je s izuzetno teškom kliničkom slikom - osim velike tumorne mase i početka sepse, pacijentica je bila zaražena i koronom. Spomenuti zahvat morao je voditi cijeli tim anesteziologa, a trajao je tri sata.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nevjerojatan nemar Otac umro od tumora na mozgu nakon velike pogreške liječnika: Tvrdili su da je riječ o računalnoj pogrešci

"Primljena je sa simptomima sepse, svi vitalni organi bili su ugroženi. Moram naglasiti da je riječ o vrlo mladoj i ekstremno pretiloj djevojci, koja je devet dana imala simptome COVID-a. U kratkom vremenu napravljene su sve pretrage i bila je spremna za operaciju", rekla je za Blic anesteziologinja dr. Žana Ivković.

Ravnatelj Klinike prof. dr. Aleksandar Stevanović rekao je da je riječ o jednom od većih tumora koje je ikad vidio.

Liječnik je bio uplašen

"Susrećemo se s takvim tumorima, ali ne baš često. Zvao me liječnik iz Sremske Mitrovice, koji je bio pomalo uplašen zbog takvog stanja pacijentice", rekao je dr. Stevanović te istaknuo da se vodilo računa da djevojci budu očuvani reproduktivni organi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki uspjeh liječnika UZNEMIRUJUĆE SNIMKE Ivanki odstranili tumor težak 20 kilograma: ''Mislila sam da imam višak kilograma''

"Napravili smo ogroman rez. Nismo mogli izvaditi tumor koliko je bio velik. Čak 25 kg i 70-ak centimetara, to je jedan od većih tumora koje sam vidio. Tumor je pritiskao sve organe, a zahvatio je lijevi jajnik. Morali smo izvaditi sve s tim lijevim jajnikom. Maternica i desni jajnik su netaknuti", ustvrdio je dr. Stevanović, a na pitanje kako djevojka nije primijetila da ima tako nešto veliko u abdomenu, kaže kako je odgovorila da je samo osjećala da postoji nešto tvrdo.

"Treba puno vremena da naraste takav tumor. Krenula je sepsa, to bi se sigurno loše završilo", ispričao je dr. Stevanović za Pink TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene