Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki uspjeh liječnika

UZNEMIRUJUĆE SNIMKE Ivanki odstranili tumor težak 20 kilograma: ''Mislila sam da imam višak kilograma''

Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images Tumor od 20 kilograma - 1 Tumor od 20 kilograma - 1 Foto: Vijesti u 17 Tumor od 20 kilograma - 2 Tumor od 20 kilograma - 2 Foto: Vijesti u 17 Tumor od 20 kilograma - 3 Tumor od 20 kilograma - 3 Foto: Vijesti u 17 +0 Medicinski radnici Galerija 1/5 >>
Bivši župan Ličko-senjske županije i ministar zdravstva Darko Milinović objavio je na svojem profilu na Facebooku da su pacijentici odstranili tumor težak oko 20 kilograma! Snimke bi mogle biti uznemirujuće.

Darko Milinović, bivši župan Ličko-senjske županije i bivši ministar zdravstva, na svom profilu na Facebooku objavio je novi veliki uspjeh svog tima. Ženi su odstranili tumor težak 20 kilograma.

"Ovo objavljujem po želji pacijentice. Pitala me: 'Doktore, želim pohvaliti sve vas. Ne želim da ovakva briga i stručnost prođe nezapaženo. Imam li vaše dopuštenje?' I sam sam mislio objaviti, ali sam odustao misleći, dosta joj je muka, ali eto, Ivanka je inzistirala pa eto. Do sada najveći tumor koji smo operirali težak oko 20 kilograma. Bilo je zeznuto, a Ivanka je danas kući sa svojim najmilijima. Jedna slika prije i nakon operacije (ravan trbuh). Kaže Ivanka - vi ste kao plastični kirurg, od ogromnog trbuha sada potpuno ravan. Sretno joj dalje i hvala što nam je vjerovala da možemo to operirati", napisao je Milinović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Alarmantan porast slučajeva Na otoku se širi smrtonosna mačja korona: Zanimljivo je kako će ih liječiti

Ivanka Murgić u razgovoru za Dnevnik Nove TV rekla kako nije sumnjala u to da ima tumor, već je mislila da je muče probava ili višak kilograma. Nakon pregleda, iznenada se našla na operacijskom stolu, što ju je, kaže, šokiralo. Poslije operacije osjeća se kao da je ponovno rođena, a za to je zaslužan, ističe, izuzetno susretljiv i sposoban tim liječnika iz Gospića. Poručuje i kako bi svi mladi trebali ponešto naučiti iz njezine situacije.

"Ovo sve radim da uputim poziv svim ženama, majkama, djevojkama, svima starijima. Da redovno idu na kontrole, na preglede, da se ustanovi što prije dok još nije kasno. Jer - nikad nije kasno kad se otkrije na vrijeme", zaključila je Murgić.

Rak jajnika, ističe Milinović, najčešći je uzrok smrtnosti od karcinoma kod žena jer "zato što on na početku ne stvara nikakve probleme, ne boli, a kad počne boljeti, onda dodatno komplicira i liječenje ili nastavak liječenja."

A stručnjaci uvijek upozoravaju da je prevencija "više od pola zdravlja". Pa redoviti ginekološki pregledi doslovno mogu spasiti život.
 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene