Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Palestinsko pitanje

Lieberman: Rješenje s Palestincima povezano s iranskim problemom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman, u intervjuu koji je u petak objavio Jerusalem Post, izjavio je da neće biti rješenja sukoba s Palestincima bez rješavanja iranskog pitanja.

'Nemoguće je riješiti bilo koji problem u regiji bez rješavanja iranskog problema', kazao je Lieberman dnevniku na engleskom jeziku.

Pročitajte i ovo Pojas Gaze 100. dan rata Hamas raketirao Izrael, glasnogovornik potvrdio: "Moguće je da su mnogi taoci ubijeni" Uništenja u Gazi - 2 Raste strah od šireg sukoba Sto dana rata Izraela i Hamasa, užasima se ne nazire kraj: "Nitko neće pobijediti"

'Moramo početi s palestinskim pitanjem jer je u našem interesu da ga riješimo. No, nemajmo iluzije. Doći do sporazuma oko prekida sukoba, prekinuti krvoproliće, zaustaviti terorizam, odmazde, nemoguće je bez rješavanja iranskog problema', dodao je on.

Po Liebermanu koji i sam živi u naselju na okupiranoj Zapadnoj obali, problem s Palestincima 'ne proizlazi iz okupacije, naselja ili stanovnika'.

Danas je to više vjerski sukob

'Taj je sukob doista jako dubok. Počeo je kao i ostali nacionalni sukobi. Danas je to više vjerski sukob s obzirom na utjecaj nekih iracionalnih elemenata popu Al Kaide', nastavio je ministar u vladi Benjamina Netanyahua.

Ocijenio je da bi islamistički pokret Hamas, koji kontrolira Pojas Gaze, trebalo 'ugušiti'. Glede Sirije, Lieberman je zaključio da 'ne uočava nikakav znak dobre volje kod Sirijaca'.

Integralni intervju trebao bi biti objavljen u utorak povodom Dana nezavisnosti Izraela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene