Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Suludi obrat u slučaju Libijke koja tvrdi da su je silovali Gadafijevi vojnici. Protiv nesretne djevojke podignuta je optužnica.


Vojnici koje je imenovala kao silovatelje tuže je jer im je, tvrde, istupom u javnosti, okaljala ime. Djevojka je još u rukama Gadafijevih ljudi koji stežu obruč oko Misrate.

Vezani članci Obiteljsko nasilje Silovao ju pa nagovarao na pobačaj, a dijete je sada - završilo kod njega: "Govorio mi je da će od djeteta napraviti uličara" Ilustracija (Foto: Pixsell, Davor Javorović) Podignuta optužnica za zločin koji je šokirao Hrvatsku: "Prislonio me uz stablo... Bila sam paralizirana"

>> Libija: Petorica uhićena zbog silovanja žene

Silovana djevojka sada je optužena. Protiv Libijke Iman, koja tvrdi da su je dva dana 15-orica Gadafijevih vojnika držala zatočenu i silovala podignuta je optužnica. Tuže je četvorica muškaraca jer je okaljala njihova imena. O silovanju je progovorila pred novinarima, i to stranim, prije nego je silovatelje prijavila policiji. Njezina majka tvrdi kako su pokušali kupiti njihovu šutnju.

'Oko 3 i 30 ujutro nazavali su me iz Gadafijevog sjedišta. Tražili su da uvjerim svoju kćer da promijeni što je rekla. Ako to učini, odmah će je osloboditi. Rekli su i da moja djeca i ja možemo tražiti bilo što: novac, kuću, samo da ona mora promijeniti iskaz. Rekla je: Majko, neću to učiniti,' rekla je Aisha Ahmad al Obaidi.