Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov ponovio je američkom državnom tajniku Johnu Kerryju u telefonskom pozivu u subotu da je referendum na Krimu u skladu s međunarodnim zakonom, piše u priopćenju izdanom u nedjelju.


Do telefonskog razgovora, koji je nastavak razgovora koje je Lavrov vodio s Kerryjem u petak u Londonu, došlo je na američku inicijativu, objavilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Vezani članci Ukrajinska vojska Konačno mir? Postignut dogovor o primirju na istoku Ukrajine Slika nije dostupna Ruski parlament jednoglasno odobrio aneksiju Krima

"Sergej Viktorovič Lavrov ponovio je da je krimski referendum u potpunosti u skladu s međunarodnim zakonom i poveljom UN-a, a rezultat bi trebao biti početna točka u određivanju budućnosti poluotoka", priopćilo je ministarstvo.

FOTO Evo što Ukrajina gubi, a Rusija dobiva pripojenjem Krima

Ministar je također skrenuo pozornost na potrebu da sadašnje kijevske vlasti zaustave neobuzdano nasilje ultranacionalista i radikalnih skupina koje teroriziraju rusofono stanovništvo, dodaje se u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook