Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osnovana nova vlada

Laburisti odobrili ulazak u Netanyahuovu vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski su laburisti u utorak, na poziv svog šefa stranke Ehuda Baraka, odobrili ulazak stranke u vladinu koaliciju, što promatrači ocjenjuju velikim uspjehom za budućega premijera Benjamina Netanyahua.

Vlada koja će biti osnovana u predstojećih nekoliko dana potporu će dobiti i od ultranacionalističke laičke stranke Izrael Beiteinu i vjerskih stranaka. Prema službenim rezultatima, Barakov je prijedlog usvojen većinom od 59 posto glasova nakon izvanrednog sastanka laburista.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Nakon glasovanja, Netanyahu je čestitao Baraku na potpori koju je njegovoj stranci pružila Barakova stranka, ocijenivši kako je 'ulazak stranke u vladu nacionalnog jedinstva ključan za Izraelce'. Od sada Netanyahu raspolaže većinom od 66 zastupnika od ukupno 120 mjesta: 27 je zastupnika njegova Likuda, 15 mjesta imaju zastupnici iz Izrael Beitenua, 13 iz laburističke stranke i 11 iz ultraortodoksne stranke Shass.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene