Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelski su laburisti u utorak, na poziv svog šefa stranke Ehuda Baraka, odobrili ulazak stranke u vladinu koaliciju, što promatrači ocjenjuju velikim uspjehom za budućega premijera Benjamina Netanyahua.


Vlada koja će biti osnovana u predstojećih nekoliko dana potporu će dobiti i od ultranacionalističke laičke stranke Izrael Beiteinu i vjerskih stranaka. Prema službenim rezultatima, Barakov je prijedlog usvojen većinom od 59 posto glasova nakon izvanrednog sastanka laburista.

Nakon glasovanja, Netanyahu je čestitao Baraku na potpori koju je njegovoj stranci pružila Barakova stranka, ocijenivši kako je 'ulazak stranke u vladu nacionalnog jedinstva ključan za Izraelce'. Od sada Netanyahu raspolaže većinom od 66 zastupnika od ukupno 120 mjesta: 27 je zastupnika njegova Likuda, 15 mjesta imaju zastupnici iz Izrael Beitenua, 13 iz laburističke stranke i 11 iz ultraortodoksne stranke Shass.

Vezani članci Nastavlja se sukob Palestine i Izraela Tko može profitirati od sukoba u Izraelu? "U trenutku kada je buknuo požar, vlada promjene je umrla" Rat u Gazi VIDEO Eskalacija sukoba na Bliskom istoku: Izraelske kopnene snage pridružile se zračnima u napadu na Gazu