Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelski su laburisti u utorak, na poziv svog šefa stranke Ehuda Baraka, odobrili ulazak stranke u vladinu koaliciju, što promatrači ocjenjuju velikim uspjehom za budućega premijera Benjamina Netanyahua.


Vlada koja će biti osnovana u predstojećih nekoliko dana potporu će dobiti i od ultranacionalističke laičke stranke Izrael Beiteinu i vjerskih stranaka. Prema službenim rezultatima, Barakov je prijedlog usvojen većinom od 59 posto glasova nakon izvanrednog sastanka laburista.

Vezani članci Izrael cijepljenje Treću dozu primilo već dva milijuna ljudi: Imaju rekordan broj zaraza, a više od 90.000 djece ne može u školu i vrtiće Cijepljenje, ilustracija Unatoč visokoj procijepljenosti bore se s četvrtim valom: Prvi put od siječnja više od 10.000 novozaraženih

Nakon glasovanja, Netanyahu je čestitao Baraku na potpori koju je njegovoj stranci pružila Barakova stranka, ocijenivši kako je 'ulazak stranke u vladu nacionalnog jedinstva ključan za Izraelce'. Od sada Netanyahu raspolaže većinom od 66 zastupnika od ukupno 120 mjesta: 27 je zastupnika njegova Likuda, 15 mjesta imaju zastupnici iz Izrael Beitenua, 13 iz laburističke stranke i 11 iz ultraortodoksne stranke Shass.