Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kurdski militanti izveli samoubilački napad u Turskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica kurdskih militanata u samoubilačkom napadu u subotu su se kamionom punim nafte zabili u postaju turske policije na istoku Turske, rekli su izvori iz turske vojske.

Nakon eksplozije koja je označila oštru eskalaciju separatističkog nasilja drugi pripadnici ilegalne Kurdske radničke stranke (PKK) napali su postaju, a vojska je odgovorila operacijom podržanom iz zraka, rekli su izvori.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Dvojica militanata ubijena su no nisu priopćene pojedinosti o broju stradalih.

Turske oružane snage pozvale su na izvođenje operacije na sjeveru Iraka kako bi se obračunalo s militantima koji tamo imaju bazu a veliki napad mogao bi povećati pritisak na vladu da se suglasi s takvom operacijom.

Premijer Tayyip Erdogan, koji izlazi na izbore idućeg mjeseca, rekao je da se slaže s vojskom glede sjevernog Iraka i da bi operacija mogla biti pokrenuti ako će biti nužno ali nije sazvao parlament kako bi odobrio takav potez.

Sjedinjene Države, koje kao i Ankara PKK smatraju terorističkom organizacijom, izjavile su da se protive prekograničnoj operaciji u razmjerno stabilni sjever Iraka.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene