Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne osjeća krivnju

'Krstio sam mrtvog sina, spalio ga u pećnici i pepeo posuo po vrtu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josef Fritzl, na suđenju koje bi za njegove monstruozne zločine trebalo započeti u ožujku sljedeće godine, izjavit će kako se ne smatra krivim za ubojstvo djeteta i za optužbe za ropstvo.

On je prošlog tjedna optužen da je ubio jedno od svoje sedmero djece, dječaka koji je preminuo tri dana nakon što se razbolio, ubrzo nakon rođenja. Tužitelji tvrde kako je dječak preminuo zato što mu je Fritzl uskratio medicinsku skrb.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ako se bude dobro vladao Elisabeth bijesna jer bi Fritzl za 14 godina mogao biti na slobodi Slika nije dostupna Otkriveno tajno skrovište 'Elizabeth Fritzl uvijek će biti progonjena'

Kako je rekao njegov odvjetnik, Fritzl je u intervjuu za jedan austrijski list izjavio da nije bio prisutan pri rođenju svoga sina koji je preminuo, prenosi Times online.  

'Kada sam dječaka prvi put vidio, bio je već mrtav. Elisabeth i ja smo ga odmah krstili i odlučili ga kremirati jer nismo željeli da njegovo tijelo bude zakopano u zemlji i da ga pojedu crvi. Spalio sam njegovo tijelo u pećnici i njegov pepeo prosuo po vrtu', rekao je Fritzl. 

>> Fritzl optužen za ubojstvo, ropstvo i incest!

>> 'Silovat ćemo Fritzla četkom za wc'

>> Josef Fritzl: Rođen sam da budem silovatelj

Znam da nisam normalan. Ugrozio sam nju i djecu i prijetio im ubojstvom. Ali želim shvatiti razloge svog ponašanja i primati terapiju te jednog dana biti zdrav Njegova kći Elisabeth pak tvrdi kako je on bio prisutan pri rođenju i vidio je dječaka, koji je imao problema s disanjem te je postao plav i natečen u licu, ali mu je odbio pružiti pravu medicinsku pomoć.

Nagađa se pak kako će Fritzl na suđenju tvrditi da su njegova tajna djeca rođena iz incestuoznog odnosa bila poput svake druge djece, jer im je on kao brižni otac čak kupio i akvarij s zlatnim ribicama i papigu i donio u njihovu tamnicu.

'Bio sam svjestan da Elisabteh pati. Ali djeci i nije bilo tako loše. I poput druge djece imali su akvarij i papigicu koju su naučili neke stvari i koja je veselo letjela po podrumu. Djeca su mi se radovala kad bi sišao u podrum. Jako sam se trudio da im podrum učinim što ugodnijim pa sam im kupovao igračke, video vrpce i ostale darove', dodaje Fritzl.

Navodno ne priznaje Elisabethine optužbe koja tvrdi da ju je zavezao za krevet tijekom pet mjeseci njezina zatočeništva i da bi katkad ugasio svjetlo u tamnoj tamnici i kao oblik kazne svoju obitelj ponekad ostavio u potpunom mraku.

Naglašava kako želi primati psihijatrijsku pomoć.

'Znam da nisam normalan. Ugrozio sam nju i djecu i prijetio im ubojstvom. Ali želim shvatiti razloge svog ponašanja i primati terapiju te jednog dana biti zdrav', dodaje Fritzl.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene