Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Elisabeth Fritzl bila je prisiljena prodati dom u kojem je čak 24 godine provela zatočena te početi ispočetka dovoljno daleko od strahota koje su joj obilježile život.


Austrijske vlasti apelirale su na medije da žrtvu silovanja i zlostavljanja i njezino šestero djece koja su se rodila iz odnosa s ocem ostave na miru kako ih ne bi dodatno traumatizirali.

>> Elizabeth Fritzl govorila o zatočeništvu

No, lokalni austrijski mediji prenose kako je 'tajna' lokacija Elisabethina doma svima dobro poznata. 'Nikada nisam bio u selu u kojem ona živi, no znam da to područje vrvi novinarima i fotografima', rekao je novinar za Sky News. 'Čini se da će ona biti doslovno progonjena gdje god da ode', dodao je. Savjetnik u liječenju Elisabeth i njezine djece, od kojih je troje živjelo s njom u podrumskoj ćeliji, tvrdi da medijska hajka na njih može potpuno onemogućiti njihov oporavak.

Vezani članci Slika nije dostupna Elisabeth bijesna jer bi Fritzl za 14 godina mogao biti na slobodi Slika nije dostupna Zbog 'traumatičnog suđenja' nude mu psihološku pomoć

Josef Fritzl jučer je proglašen krivim po svim točkama optužnice, osuđen je na doživotnu kaznu koju će izdržavati u psihijatrijskoj ustanovi. Fritzl će prvo biti upućen na liječničko promatranje u Beč kako bi se utvrdilo gdje je odslužiti kaznu i kakvom će liječničkom tretmanu biti podvrgnut. Pretpostavlja se da je Elisabeth njezin psihijatrijski tim preporučio da se suoči s ocem na sudu oči u oči. 'Elisabeth treba napraviti granicu između prošlosti i budućnosi kako bi mogla krenuti ispočetka', izjavila je psihijatrica dr. Eva Muenker. 'Nije to još napravila, no korak je dalje', dodala je.