Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripremljena optužnica

Fritzl optužen za ubojstvo, ropstvo i incest!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josef Fritzl koji je svoju kćer Elisabeth držao zatočenu u podrumu obiteljske kuće 24 godine i napravio joj sedmero djece, optužen je za ubojstvo jednog djeteta koji je preminuo ubrzo nakon rođenja, pa ga je Fritzl spalio u peći.

Tužitelji kažu kako su 73-godišnjeg Fritzla također optužili za silovanje, ropstvo, utamničenje, incest.

Pročitajte i ovo Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku Vjekoslava Bach nagodila se s USKOK-om Nije jedina Poznata voditeljica sve priznala i nagodila se s USKOK-om: Pogledajte koju je kaznu dobila

Fritzl je u zatvoru od travnja ove godine, kada je cijeli stravičan slučaj otkriven. On je prošlog mjeseca proglašen zdravim i sposobnim da izađe na suđenje. Suđenje bi trebalo započeti početkom sljedeće godine. A mu se dokaže da je odgovoran za smrt dječaka mogao bi dobiti do 20 godina zatvora ili doživotnu kaznu.

Po austrijskim zakonima, osoba može biti optužena za ubojstvo ako je djetetu uskratila potrebnu medicinsku skrb.

Optužnica na 27 stranica sadržava šest kaznenih djela za koja se tereti optuženi.

Optužbu za robovlasnički odnos državno je odvjetništvo pojasnilo tvrdnjom da je optuženi oduzimanjem slobode od 29. kolovoza 1984. do 26. travnja 2008. doveo svoju kćer u 'situaciju sličnu robovskom'. On je 'oteo i zatvorio' svoju danas 42-godišnju kćer, doveo ju je u 'potpunu ovisnost', tražio od nje 'seksualne usluge' i raspolagao njome 'kao vlastitom imovinom'.

Optuženi je svoju kćer 'u brojnim slučajevima tjelesnih napada redovito prisiljavao na spolni odnos', navedeno je u optužnici.

Nadalje, optužnica ga tereti da je kćer i troje djece 'protuzakonito držao zatvorene time što ih je zaključao u uskom, vlažnom podrumskom prostoru svoje kuće, bez prozora a time bez dnevnog svjetla i izravnog dovoza svježeg zraka'.

Fritzl je prema optužnici u više navrata zastrašivao kćer i troje zajedničke djece odvraćajući ih od pokušaja bijega 'prijeteći im plinskim i eksplozivnim zamkama'.

Uz to što traži odgovarajuću kaznu za navedena djela, državno odvjetništvo u St. Poeltenu zahtijeva da se Fritzl smjesti u ustanovu za duševno poremećene zločince.

Prema rezultatima psihijatrijskog vještačenja, optuženi je čitavo vrijeme bio ubrojiv, ali pokazuje visoku razinu duševne i duhovne nastranosti, ustvrdilo je državno odvjetništvo. 

Tužitelji vjeruju kako će Fritzl pokušati opravdati svoje zločine, braneći se zlostavljanjem koje je preživio dok je bio dijete. Kaže kako ga je majka u djetinjstvu zlostavljala i zbog nje se pretvorio u silovatelja.


>> Zatvorenici: Silovat ćemo te četkom za wc, a zatim nasmrt pretući!

>> Josef Fritzl: Rođen sam da budem silovatelj

>> Monstrum Fritzl proglašen zdravim

>> Josef Fritzl: Rođen sam da budem silovatelj

>> Monstrum Fritzl proglašen zdravim

>> Josef Fritzl: Rođen sam da budem silovatelj

>> Monstrum Fritzl proglašen zdravim

>> Elisabeth Fritzl: 'Otac mi je ubio sina'

Psiholog, dr. Adelheid Kastner opisao ga je kao proračunatog i hladnokrvnog.

U svom je izvještaju napisao: 'Njegov se narcizam spaja s manjkom empatije i pridonosi iskorištavanju drugih i upotrebljavanjem istih kao oruđa s kojim bi zadovoljavao svoje potrebe. Također sklon je tumačenjem stvarnosti kako mu odgovara.'

Prema austrijskom zakonu, nije moguće objediniti kazne nakon osuda za različita kaznena djela. Kazna se određuje prema djelu za koje je predviđena najstroža kazna, a to je u ovom slučaju umorstvo.

Državno odvjetništvo u St. Poeltenu priopćilo je da neće davati dodatne informacije o optužnici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene