Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKI JUBILEJ

Kraljica Elizabeta II. zadnjeg dana jubileja pojavila se na balkonu Buckinghamske palače

Kraljica Elizabeta II. pojavila se u nedjelju na balkonu Buckinghamske palače kako bi pozdravila okupljene, četvrtog i zadnjeg dana obilježavanja platinastog jubileja, 70 njezinih godina na prijestolju.

Odjevena u zeleno, 96-ogodišnja kraljica, koja je bila odsutna s većine događaja njezina jubileja, izašla je na balkon u pratnji princa Charlesa i Williama, prvog i drugog u nasljednom redu, uz kojeg su bili supruga i djeca, a potom se začula himna "God Save the Queen".

Kraljica je kratko izašla, nasmiješila se i mahnula gomili.

Okupljeni ispred palače glasnim su pljeskom pozdravili njezin izlazak na balkon, u pratnji tri generacije potomaka, s obzirom da je bilo veliko pitanje hoće li se ona zadnjeg dana jubileja pojaviti u javnosti.

Pročitajte i ovo Elizabeta slavi 70 godina na britanskom tronu - 2 slavlje diljem zemlje FOTO/VIDEO Elizabeta slavi 70 godina na britanskom tronu: Kraljevska obitelj na balkonu Buckinghamske palače pratila vojnu paradu

Pročitajte i ovo Elizabeta slavi 70 godina na britanskom tronu - 1 Skuplja snagu za dalje Kraljica Elizabeta je mir nakon napornog dana potražila na posebnom mjestu, neki su na to baš ponosni!

Kraljica je bila primorana propustiti brojna događanja tijekom četiri dana proslava zbog problema s kretanjem.

U nedjelju se pojavila kada je završila svečana povorka koja je prošla ulicama Londona, velika mješavina glazbe, lutaka, plesača, klasičnih automobila i poznatih osoba.

Bilo je zbunjujuće, briljantno i ludo, ocjena je britanskog BBC-a.

Povorka je prošla sličnom rutom kojom je prošla Elizabeta II. na dan krunidbe 1953.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene