Kraljica Elizabeta II. pojavila se u nedjelju na balkonu Buckinghamske palače kako bi pozdravila okupljene, četvrtog i zadnjeg dana obilježavanja platinastog jubileja, 70 njezinih godina na prijestolju.


Odjevena u zeleno, 96-ogodišnja kraljica, koja je bila odsutna s većine događaja njezina jubileja, izašla je na balkon u pratnji princa Charlesa i Williama, prvog i drugog u nasljednom redu, uz kojeg su bili supruga i djeca, a potom se začula himna "God Save the Queen".

Kraljica je kratko izašla, nasmiješila se i mahnula gomili.

Okupljeni ispred palače glasnim su pljeskom pozdravili njezin izlazak na balkon, u pratnji tri generacije potomaka, s obzirom da je bilo veliko pitanje hoće li se ona zadnjeg dana jubileja pojaviti u javnosti.

Elizabeta slavi 70 godina na britanskom tronu - 2 FOTO/VIDEO Elizabeta slavi 70 godina na britanskom tronu: Kraljevska obitelj na balkonu Buckinghamske palače pratila vojnu paradu

Elizabeta slavi 70 godina na britanskom tronu - 1 Kraljica Elizabeta je mir nakon napornog dana potražila na posebnom mjestu, neki su na to baš ponosni!

Kraljica je bila primorana propustiti brojna događanja tijekom četiri dana proslava zbog problema s kretanjem.

U nedjelju se pojavila kada je završila svečana povorka koja je prošla ulicama Londona, velika mješavina glazbe, lutaka, plesača, klasičnih automobila i poznatih osoba.

Bilo je zbunjujuće, briljantno i ludo, ocjena je britanskog BBC-a.

Povorka je prošla sličnom rutom kojom je prošla Elizabeta II. na dan krunidbe 1953.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju