Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prisustvovao vađenjima organa

Kosovski Albanac tvrdi da je sudjelovao u trgovini organima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpsko pravosuđe izvijestilo je kako postoji svjedok koji je potvrdio da je sudjelovao u trgovini organima srpskih državljana tijekom sukoba na Kosovu, za što se terete kosovski pobunjenici, rekao je u nedjelju za agenciju France Presse srpski glavni tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević.

Ovaj je slučaj dio međunarodne istrage. "Postoji osoba koja je spremna svjedočiti o medicinskoj proceduri obično obavljanoj na sjeveru Albanije, a odnosi se na trgovinu organima srpskih državljana otetih tijekom sukoba na Kosovu 1998-1999 između kosovskih pobunjenika i srpskih vojnih snaga", rekao je Vukčević, dodavši kako je svjedok "kosovski Albanac koji je i sam sudjelovao u sukobima".

Pročitajte i ovo Xhelal Svecla Sudionici su identificirani Kosovski ministar unutarnjih poslova priziva podnošenje tužbe protiv napadača u Banjskoj: "Ta skupina bavila se kriminalnom djelatnošću i ranije" Eksplozija na Kosovu - 2 Policija na terenu VIDEO Eksplozija na Kosovu: Bačena ručna bomba pored motela, ima ozlijeđenih

>> U Prištini počelo suđenje zbog trgovine organima

On je izjavio kako je najmanje jednom prisustvovao zahvatima vađenja organa. "Detaljno nam je opisao zahvat vađenja srčanog mišića na jednome srpskom zatočeniku u mjestu Kukes, na sjeveru Albanije krajem devedesetih", rekao je Vukčević dodavši kako je "organ potom prodan na crnom tržištu". Svjedok je također ispričao na koji je način organ prebačen do zračne luke u glavnome albanskom gradu Tirani.

U izvješću švicarskog parlamentarca Dicka Maryja koje je usvojila Parlamentarna skupština Vijeća Europe spominje se trgovina organima srpskih zatočenika, koju su obavljali kosovski pobunjenici na albanskom teritoriju tijekom sukoba sa srpskim vojnim snagama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene