Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sedam optuženih

U Prištini počelo suđenje zbog trgovine organima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam optuženih kosovskih građana izjavilo je da nisu krivi na početku suđenja za trgovinu ljudskim organima u utorak u Prištini.

Optužnica tereti sedam osoba za jedno ili više kaznenih djela krijumčarenja ljudi, organiziranog kriminala, protuzakonitog izvršavanja medicinskih djelatnosti i zlouporabe službene dužnosti i nadležnosti. 'Svih sedmero optuženih izjasnilo se da nisu krivi', stoji u priopćenju europske pravosudne misije Eulex.

Suđenje će se nastaviti u srijedu ispitivanjem zaštićenog svjedoka i neće biti otvoreno za javnost, dodaje se u priopćenju. Prema optužnici, sedmorica optuženih uspostavila su kontakt sa 20 državljana Moldavije, Kazahstana, Rusije i Turske, kojima su navodno obećali po 20 tisuća dolara za doniranje bubrega, a od primatelja bubrega tražili su 80 do 100 tisuća dolara.

Istraga o presađivanju bubrega koje je obavljeno u privatnoj klinici u Prištini 2008. dovela je do uhićenja triju osoba i do suspenzije jednog dužnosnika kosovskog ministarstva zdravstva.

Istraga je tada otkrila da je turski državljanin dao bubreg koji je presađen državljaninu Izraela. (Hina)

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene