Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Seksualni odgoj u Poljskoj

'Kondom je djelo Sotone, a seks je za životinje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Seksualni odgoj mladih u Poljskoj umjesto da informira i obrazuje, širi mitove i zastrašuje tinejdžere.

Zaključci su to studije nevladine agencije 'Ponton' koja je još jednom potvrdila da je Poljska jedna od najkatoličkijih zemalja u Europi, piše poljski Denik.cz. Zaključili su to na temelju pitanja koje su tinejdžeri postavljali i po kojima se vidi da malo ili gotovo ništa ne znaju o ljudskoj fiziologiji i odrastanju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijeratno doba Rat je stvarna prijetnja, a Europa nije spremna, upozorava Poljska: "Doslovno svaki scenarij je moguć" Vuk - 2 Udruge upozoravaju Uhićen splitski psihijatar zbog mučenja 67 pasa i dva vuka: "Kakvi su to ljudi? To su neljudi!"

Mladi o seksu i intimnim stvarima ne razgovaraju s roditeljima, a ništa o tome ne mogu saznati u školi, tvrdi Aleksandra Jozefovska koja je vodila istraživanje. Seksualni odgoj u Poljskoj je organiziran prije redovite nastave ili nakon nje, a ne spada u obavezne predmete. Dvije petine poljskih školi seksualni odgoj uopće nije imalo, a gotovo četvrtina pedagoga koji vode te satove su učitelji vjeronauka, ili čak svećenici i časne sestre.

>> Tinejdžeri se 'igrali' grupnog seksa i zatrudnjeli

Tako su poljski tinejdžeri od jednog svećenika na satu seksualnog odgoja mogli čuti kako je kondom izmislio Sotona te da je seks za životinje, a ljudi se trebaju milovati jedino kada žele začeti dijete. U Poljskoj je gotovo pravilo homoseksualnost tumačiti kao bolest. Učenici u Poljskoj žele da na satovima seksualnog odgoja dobiju jasne informacije od profesionalnih pedagoga koji će s njima otvoreno razgovarati o problemima odrastanja i o seksu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene