Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepad u pustinji

Komandosi napali islamiste, no dočekalo ih je veliko iznenađenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prepad na islamiste Al-Kaide dogodio se u pustinji.

Francuski komandosi sasvim su slučajno oslobodili Nizozemca koji se u zarobljeništvu islamista Al Kaide nalazio četiri godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još tri osobe pod istragom Španjolski mediji: U Maroku uhićena osoba povezana s napadima u Kataloniji Slika nije dostupna Akcija još uvijek u tijeku Katalonija: Privedeno 8 osoba zbog napada na Bruxelles u ožujku 2016.

Vrbovečka Dubrava: Na televiziji molila pomoć za sebe i djecu, nitko nije znao da je brutalno ubila muža

Naime, karavanu džihadista presreli su u pustinji Sahari u ponedjeljak, a nakon borbe u kojoj su ubili islamiste, specijalci su se iznenadili kada su shvatili da su sa sobom vodili taoca, piše Telegraph.

Hrvatski grad s čak 3 registarske oznake

Sjaak Rijke, 54-godišnji Nizozemac, otet je prije više od tri godine s još dvojicom zapadnjaka iz hotela u Timbuktu u Maliju.



'Nismo znali da se s islamistima nalazi i zarobljenik, nismo imali nikakvu informaciju o njemu i bili smo potpuno iznenađeni', kazao je za francusku televiziju predsjednik Francois Hollande.

Kenija bombardirala dva logora al Šababa u Somaliji

Istaknuo je kako su komandosi bili u rutinskom obilasku područja u zapadnoj Africi gdje se bore sa Al-Kaidinim snagama. To je prvi puta da su francuski vojnici oslobodili ijednog taoca u toj regiji. Svi koji su uspjeli napustiti zatočeništvo učinili su to nakon plaćenih otkupnina. Islamisti su do sada na taocima zaradili milijune kojima financiraju svoje vojne pohode.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene