Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepoznatljivi svugdje

Hrvatski grad s čak 3 registarske oznake

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S novim registarskim pločicama jedan grad u Hrvatskoj postat će jedinstven...

Iako poprilično zbunjujuće u Slatini kažu da je baš to po čemu je ovaj slavonski grad postao prepoznatljiv. Najprije PS, nakon toga SL, a od ljeta nova SL pločica i sve su na automobilima.

Pročitajte i ovo Bik Joza Spasio se bijegom Najljepši Božić bika Joze: Kako je spašen junak slatinskog kraja koji danas bezbrižno njuška okružen stadom krava Slika nije dostupna u slatini Nakon dva tjedna pronađen odbjegli bik Joza, obećan mu je sretan život u društvu vrsnih krava

"S tri pločice, mislim da će to biti zanimljivo, opet objašnjavat, mi stalno moramo objašnjavati svoje ime zato što se tokom vremena mijenjalo, svaki puta ispočetka, evo sad ćemo ponovo", kazao je mještanin Slatine Denis Cukor.

Nova pravila: Registarske oznake iz kojeg god grada poželite

"Uz sve ono što je zanimljivo za Slatinu bit će zanimljivo i to što ćemo biti jedini grad u Hrvatskoj koji će imati tri važeće registarske oznake", rekla je predstavnica turističke zajednice grada Slatine Helena Hegediš.

Na televiziji molila pomoć za sebe i djecu, nitko nije znao da je brutalno ubila muža

I dvije su bile poprilično zbunjujuće. Tek su rijetki mogli povezati da je riječ o istom gradu. "Jedino što je simpatično što nas ljudi poznaju svugdje, dogodilo nam se kad smo putovali na Rab da je čovjek na trajektu rekao, super, vi ste onaj grad što imate dvije tablice", rekla je Marika Marić iz Slatine.

Država na mjestu njihove kuće želi graditi granični prijelaz, oni ne daju

No, dvije oznake, ponekad su i samim Slatinčanima znale stvoriti probleme. Posebno, ako imate više vozila. "Kad sam plaćala parking ono nabrzinu mobitelom da upišem ispravan broj tablice, ali krivi prefiks i na kraju dobijem kaznu zbog toga što nisam platila parking, a u biti jesam", dodala je Marić.

Evo odgovora na još neka pitanja vezana za nove pločice

Uvođenjem novih pločica, stare će sigurno otići u povijest, a samim time i ovakva prepoznatljivost. "Treba se nakon nekog vremena izbaciti iz upotrebe, kao što se treba PS izbaciti iz upotrebe ne znam zašto nije, nije mi jasno kako to funkcionira", kazao je Cukor.

Dok se ne plaća ništa i dok funkcionira, slažu se Slatinčani, bar po registarskim pločicama bit ćemo prepoznatljivi. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene