Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Našli ih po izmetu

Kobna greška: 'Olakšali' se prije pljačke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica razbojnika opljačkali su farmu jagoda u Švedskoj i svezali vlasnika. Policija ih je pronašla jer su se prethodno 'olakšali' u šumi pored farme.

Obojica lopova, koji su opljačkali 64-godišnjeg Elofa Dahléna, danas su osuđeni na zatvorske kazne te moraju platiti oko 4.500 dolara odštete vlasniku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Velika prijetnja "Ako Ukrajina padne, ovo je sljedeća meta": Bivši general otkrio Putinov sljedeći cilj Ilustracija Čeka se ratifikacija Švedska korak bliže NATO-u: Poznato kada će ključna zemlja glasati o pristupanju

Njih dvojica, zajedno s trećim pomagačem, prethodno pljački, obavili su veliku nuždu u šumi pored farme te krenuli u pljačku. Vlasnik nikad ne zaključava kuću, rekao je za lokalni list GT pa su pljačkaši slobodno ušetali.

Prvo su ga svezali, a potom pokrali sve čega su se mogli dočepati. Osim 6.000 kruna (oko 932 dolara), ukrali su i staklenku punu sitniša, kameru s GPS-om te vrlo vrijedan set alata, prenosi The Local.

Nakon toga su ukrali i automobil vlasnika farme te se odvezli vrlo blizu mjesta gdje su obavili nuždu, što se pokazalo ključnom greškom. Automobil su zapalili, no izmet nisu pokupili, a forenzičarima je to bilo dovoljno za uzimanje uzorka DNK prema kojem su počinitelji i pronađeni. Vlasniku farme bilo je potrebno pet sati da se oslobodi i kontaktira policiju.

Dvojica pljačkaša dobili su po četiri godine zatvora svaki.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene