Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal u Bijeloj kući

Kontroverzna knjiga otkriva još jedan ljubavni trokut

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jackie Kennedy bila je u vezi sa slavnim baletanom s kojim je navodno ljubovao i brat američkog predsjednika.

Jackie Kennedy je ljubovala sa slavnim ruskim baletanom Rudolfom Nurejevim dok je još bila Prva dama SAD-a, a aferu s njim imao je navodno i brat nekadašnjeg američkog predsjednika Robert Kennedy za kojeg je jedan od najvećih američkih pisaca, Truman Capote tvrdio da je homoseksualac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strogi šerijatski zakon Na javnom šibanju dvojice homoseksualaca svjetina pljeskala Slika nije dostupna SJEĆANJA TAJNOG AGENTA Otkrio što je Jackie napravila kada je vidjela suprugov lijes i nakon pogreba

Sve to i još nekoliko sočnih detalja iz privatnog života možda i najvećih ikona šezdesetih i sedamdesetih godina otkriveno je u knjizi 'The Pink Triangle', a prvi koji su dobili knjigu prije objave je časopis Globe.

Jackie je navodno dovela Nurejeva u Washington 1963. godine i uskoro su se upustili u ljubavnu aferu koja je trajala godinama. Prva dama se zaljubila u baletana nakon što ga je pozvala da s Margot Fonteyn nastupi u Bijeloj kući.

VIDEO OTKRIVENO PISMO: Evo što je Jackie Kennedy napisala udovici policajca ubijenog kad i JFK

Tek je nekoliko njihovih bliskih prijatelja znalo za aferu, a Jackie i Rudolf su nastavili s vezom i nakon Kennedyjevog ubojstva.

Snimljeni su zajedno u Engleskoj 1968. godine, a Nurejev se sam, jednom prilikom kada je bio totalno pijan, hvalio da je osvojio Jackie Kennedy.

Prije nego je umro od AIDS-a 1993. godine dao je intervju za jedne danske novine i otkrio dio te priče.

'Ja sam najseksipilniji čovjek na svijetu. Pitajte Lee Radziwilli. Pitajte Jackie Kennedy. Ako mi ne vjerujete, pitajte Bobbya Kennedya i Johna Kennedyja mlađeg. Nitko mi ne može odoljeti. Svi koji su sa mnom otišli u krevet, na kraju su se u mene zaljubili', ispričao je Rudolf Nurejev.

Bobby Kennedy se također naveliko spominje u knjizi, a jedan mali ulomak otkriva njegovu bliskost s Nurejevim.

'Rudolf je jednom prilikom viđen kako se strastveno ljubi u telefonskoj govornici s Robertom F. Kennedyjem, bratom američkog predsjednika.'

Autori knjige u više navrata su citirali Trumana Capotea, koji je bio jedan od najboljih prijatelja Jackie Kennedy. Capote je ispričao kako mu se Jackie znala požaliti kako joj se čini da Nurejev ima namjeru zavesti sve članove njezine obitelji.

No, Capote je, piše u knjizi, bio šokiran kada je čuo da je aferu s Nurejevim imao i Bobby Kennedy, iako je Capote za njega oduvijek sumnjao da je prikriveni gay.

Jackie je smanjila intenzitet veze s Nurejevim nakon što je primjetila da se baletan previše zanima za njezinog sina, a sve odnose s njim je prekinula nakon što ga je čula da ohrabruje njezinog sina da postane glumac umjesto da se bavi politikom kako je to njegova obitelj željela.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene