Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica muškaraca optužena za homoseksualni odnos podvrgnuta su javnom šibanju pred mnoštvom promatrača u indonezijskoj pokrajini Acehu, u kojoj se primjenjuje šerijatski zakon, u prvom takvom slučaju u toj muslimanskoj regiji.


Dok su izvodili muškarce koji su lica prekrili košuljama na podignutu platformu ispred džamije u pokrajinskome središtu Banda Acehu, svjetina od oko 500 ljudi oduševljeno je pljeskala.

Vezani članci Konferencija povodom podizanja kaznene prijave protiv ravnateljice Centra za socijalnu skrb Istospolni par ne može usvojiti dijete: ''Nepoštivanje sudskih odluka prvi je znak autoritarnog režima'' Clark Gable Kralj Hollywooda i veliki ženskaroš prije uspona u glumačkoj karijeri pružao je seksualne usluge muškarcima?

Čovjek s kapuljačom, poznat kao 'algojo' ili izvršitelj, zatim je počeo šibati muškarce kojima je dosuđeno svakome po 85 udaraca.

Aceh je jedina indonezijska pokrajina u kojoj se primjenjuje šerijatski zakon kao javno pravo, sa šibanjem kao jednom od kazni. Osim javnog šibanja homoseksualaca, koje je prvo takvo kažnjavanje u Acehu, u pokrajini javnim šibanjem kažnjavaju se među ostalima i kockari te neudane žene koje imaju spolne odnose. (Hina)