Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Željeli srušiti i komunističku partiju

Kinezi uhitili 400 pripadnika kršćanske sekte zbog proricanja sudnjeg dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od četristo pripadnika kršćanske sljedbe Svemogući Bog koja je prorekla kraj svijeta vezano uz završetak majanskog kalendara 21. prosinca, uhićeno je u Qinghaju, izvijestila je policija u toj pokrajini gdje živi i velika tibetanska zajednica.

'Da, broj koji spominju mediji je točan', rekao je glasnogovornik Javne sigurnosti, potvrdivši informaciju objavljenu na mrežnoj stranici nacionalne televizije CCTV-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavili znanstvenici Sat "sudnjeg dana" pomaknut prema ponoći Slika nije dostupna Ako su vam nedostajale teorije zavjera STIŽE NIBIRU, a s njim i novi "smak svijeta"

>> VIDEO 'Želimo istinu! Što znate o nadolazećim događajima?'

'Dosad je uhićeno više od 400 pripadnika sljedbe 'Svemogući Bog', uništeno je više njihovih sjedišta, a zaplijenjeno je više od 5.000 transparenata, CD-i, DVD-i, knjige, računala, printeri, megafoni, mobiteli i walkmani', navodi CCTV.

5. i 6. prosinca u prijestolnici te pokrajine Xiningu i u Golmudu dogodilo se osam 'izgreda' u kojima su pripadnici sekte širili 'nedopuštenu propagandu' i izazvali 'javne nerede', po toj državnoj televiziji.

7. prosinca sljedbenici 'Svemogućeg Boga' su promijenili taktiku i organizirali su lijepljenje plakata, raspačavanje letaka i ispisivanje grafita na zidovima, javlja kineska televizija.

Vlasti u Qinghaju ističu da je borba s tom sektom 'tijesno povezana s borbom što se trenutačno vodi protiv samospaljivanja' Tibetanaca i važan je čimbenik 'očuvanja stabilnosti' vlasti, opet po CCTV-u.

Od 2009. spalilo se gotovo stotinjak Tibetanaca, među kojima ima i onih iz Qinghaja, gdje većinu čine budisti, u znak prosvjeda protiv kineske prevlasti i gušenja vjerske slobode.

'Svemogući Bog' poziva svoje pripadnike da sruše Kinesku komunističku partiju koji nazivaju 'velikim crvenim zmajem' i propovijeda početak nove ere u kojoj će doći Krist u liku žene, piše dnevnik na engleskom jeziku Global Times.

Proročanstva o kraju svijeta šire se Kinom nakon uspjeha hollywoodskog filma '2012.' koji se dijelom temelji na proročanstvu povezanom s krajem majanskog kalendara. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene